Ginga: The Last Wars

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ginga: The Last Wars
G:TLW:n ensimmäisen luvun sisältänyt Manga Goraku -lehti
銀牙~THE LAST WARS~
(Hopeahammas: The Last Wars)
Genre toiminta, draama, seikkailu
Manga
Tekijä Yoshihiro Takahashi
Julkaisija Japani Nihon Bungeisha
Suomi Punainen jättiläinen
Sarjajulkaisulehti Shūkan Manga Goraku
Ensimmäinen painatus 29. toukokuuta 20157. joulukuuta 2018
Kirjojen lukumäärä 22

Ginga: The Last Wars (jap. 銀牙~THE LAST WARS~) on Yoshihiro Takahashin tekemä jatko-osa Ginga Densetsu Weed: Orion -mangasarjalle ja asettuu ajassa puoli vuotta sen jälkeen. Sarja kertoo varttuneista Weedin pennuista Orionista, Rigelistä ja Siriuksesta. Sarjan päävihollinen on Akakabuton poika, Monsoon, joka hyökkää koirien paratiisiin. Manga alkoi 29. toukokuuta 2015 ja päättyi 7. joulukuuta 2018, ja sen pituudeksi tuli 22 pokkaria. Se ilmestyi viikoittain Shūkan Manga Goraku -sarjakuvalehdessä.

Sarja julkaistiin suomeksi. Ensimmäinen pokkari ilmestyi suomeksi 3. toukokuuta 2019. Ginga-sarja jatkuu Ginga Densetsu Noah -mangassa.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Gin ja muut Ōuun vanhat soturit viettävät rauhallisia päiviä koirien paratiisissa, kun nuoret ovat treenaamassa taitojaan Igassa. Outo haju saa Ginin levottomaksi ja pian vihollinen astuukin esiin: Akakabuton poika, Monsoon liittolaisineen on saartanut Ōuun ja hyökkää koirien kimppuun. Hyökkäys yllättää koirat täysin ja karhut valtaavat reviirin tappaen ja haavoittaen useita koiria. Eloonjääneet koirat karhut vangitsevat louhikkoon eläväksi ruokavarastoksi.

Monsoonin julma luonne juontuu sen lapsuudesta: kun se oli pieni pentu, se joutui emonsa kanssa keskelle koirien ja Akakabuton välistä sotaa. Akakabuton kuoltua koirat tappoivat kaikki karhut. Monsoon pääsi pakoon vain, koska sen emo uhrautui pysäyttääkseen hyökkäävän koiralauman ja lisäksi nuori Gin esti Johnia tappamasta Monsoonia. Monsoon pakeni monen muun karhunpennun kanssa ja pennut joutuivat kasvamaan karussa ympäristössä, jossa ruokaa oli vain vahvimmille. Monsooniin jäi paitsi viha myös pelko koiria kohtaan: se hermostuu ja menettää malttinsa hyvin helposti koirien lähestyessä, vaikka ne olisivat vain pieniä pentuja. Jos Monsoon voittaa pelkonsa, tulee siitä kuitenkin kammottava vihollinen. Karhu löysi kerran metsästä ihmisten hylkäämiä koiranpentuja ja se kidutti pennut kuoliaaksi yhtä lukuun ottamatta. Ainoa eloonjäänyt, Bob, toimii tulkkina karhujen ja koirien välillä.

Muutamien koirien onnistui paeta Monsoonin hyökkäyksen alkaessa ja Akamen onnistuu viedä sana Orionille ja muille nuorille koirille Igaan. Orion kutsuu avuksi Nyūdōunsai Sanadan, lempinimeltään Unsai. Unsai kutsuu armeijansa kokoon ja lauma lähtee liikkeelle tavoitteenaan vapauttaa vangitut soturit ja tiedustella tilannetta. Lauma ei kuitenkaan pysy järjestyksessä ja vaikka vankien pelastus onnistuu, käyvät koirat suoraan sotaan karhuja vastaan. Tappio näyttää varmalta, kun edes erikoisisku Zetsu Tenrō Battōga ei pure Monsooniin, mutta yllättäen paikalle tulee ryhmä metsästäjiä, jotka ampuvat karhut Monsoonia lukuun ottamatta.

Monsoon pakenee ja koirat saavat alueensa takaisin, mutta Orion ei suostu hyväksymään voittoa ennen kuin Monsoon on kuollut. Se alkaakin treenata voidakseen voittaa Monsoonin taistelussa. Sirius sen sijaan uskoo rauhan mahdollisuuteen ja seuraa Monsoonia tavoitteenaan neuvotella rauha sen kanssa. Monsoon hyökkäsi Ōuun tavoitteenaan kosto isänsä puolesta ja Siriusta koston kierrettä ei voida katkaista tappamalla. Orionin treenatessa tappamista Sirius jatkaa neuvotteluita Monsoonin kanssa. Koiran ja karhun välille alkaa pian muodostua luottamus.

Sirius ei kuitenkaan saa muita koiria vakuutettua Monsoonin tahdosta rauhaan ja sotajoukot lähtevät liikkeelle. Sirius juoksee niiden edelle varoittamaan Monsoonia hyökkäyksestä, mutta karhu ei suostu pakenemaan. Kun koirat saapuvat, käydään lyhyt taistelu, jossa Sirius haavoittuu Monsoonin iskusta. Monsoon järkyttyy teostaan, nappaa puolikuolleen Siriuksen ja pakenee. Koirat seuraavat niitä kunnes karhu pysähtyy meren rannassa. Monsoon jättää Siriuksen rantaan ja perääntyy veteen, mutta ei kykene taistelemaan koiria vastaan: Orion hyökkää sen kimppuun veden alta ja viiltää sen kurkun auki. Nähdessään Monsoonin kuolevan Sirius ei jaksa enää sinnitellä, vaan kuolee itsekin.

Manga Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Osat
 1. Akakabuton perintö (toukokuu 2019)
 2. Paholaisen raivo (kesäkuu 2019)
 3. Lannistumattomat (heinäkuu 2019)
 4. Koiransyöjät (elokuu 2019)
 5. Tottelematon (syyskuu 2019)
 6. Taistelun kutsu (lokakuu 2019)
 7. Armon hitunen (marraskuu 2019)
 8. Kaikki yhden puolesta! (joulukuu 2019)
 9. Tuomitun hymy (tammikuu 2020)
 10. Raudan pelko (helmikuu 2020)
 11. Lähellä tuhoa (maaliskuu 2020)
 12. Veljesriita (huhtikuu 2020)
 13. Hetken hiljaisuus (toukokuu 2020)
 14. Vihollisen maille (kesäkuu 2020)
 15. Epäröinnin loppu (heinäkuu 2020)
 16. Kannibaali (elokuu 2020)
 17. Vaaralinen ystävyys (syyskuu 2020)
 18. Siriuksen vastarinta (lokakuu 2020)
 19. Karkoitus paratiisista (marraskuu 2020)
 20. Petturi (joulukuu 2020)
 21. Ensimmäisenä taisteluun (tammikuu 2021)
 22. Elämä vai kuolema? (helmikuu 2021)

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä sarjakuvaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.