Ginga Densetsu Noah

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ginga Densetsu Noah
GDN:n ensimmäisen luvun sisältänyt Manga Goraku -lehti
銀牙伝説ノア
(Hopeahammaslegenda Nooa)
Genre toiminta, draama, seikkailu
Manga
Tekijä Yoshihiro Takahashi
Julkaisija Japani Nihon Bungeisha
Suomi Punainen jättiläinen
Sarjajulkaisulehti Shūkan Manga Goraku
Ensimmäinen painatus 24. toukokuuta 20192022
Kirjojen lukumäärä Japani 17
Suomi 10

Ginga Densetsu Noah (jap. 銀牙伝説ノア, Ginga Densetsu Noa) on Yoshihiro Takahashin tekemä mangasarja ja jatko-osa Ginga: The Last Wars -mangasarjalle. Manga alkoi 24. toukokuuta 2019 ja se ilmestyi viikoittain Shūkan Manga Goraku -sarjakuvalehdessä. Sarja päättyi vuonna 2022.

Sarja alkoi ilmestyä suomeksi huhtikuussa 2021, ja uusi pokkari ilmestyy joka toinen kuukausi.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Tarina alkaa puoli vuotta The Last Wars -mangan tapahtumien jälkeen. Orion on lähtenyt kertomaan veljensä kuolemasta äidilleen, Koyukille, mutta se on uupunut kesken matkan eikä ole kyennyt viemään viestiä perille. Ōussa muut soturit alkavat olla huolissaan hänestä ja lähtevät etsimään Orionia.

Kyōshirō ja Sasuke kohtaavat etsintäretkellään koiranpennun, joka käyttäytyy epäilyttävästi. Asiaa selvitettyään kaksikko saa tietää, että pennun laumaa kiristää massiivisen kokoinen tanskandoggi Crow. Soturit voittavat koiran melko helposti ja saavat tietää sen kuuluvan Aka-arin joukkoihin (suom. punainen muurahainen). Ōun joukot kohtaavat pian varsinaiset johtajat: tiibetinmastiffiveljekset Wangwang, Shuō ja Beniō. Koirat ovat kannibaaleja ja niiden joukot ovat vastuussa Reikan ja Hiron sekä Jeromen ja Lydian pentujen kuolemista.

Orion on tällä välin kohdannut vanhan koiran nimeltä Noah. Noah paljastuu pian entiseksi Ōun soturiksi, Hyenaksi, jonka kaikki luulivat kuolleen. Hyena selvisi koskeen putoamisesta kipuamalla puunrungon päälle. Ohi kulkenut mies pelasti Hyenan ja antoi sille nimen Noah, koska se näytti pelastuneen tulvasta arkin avulla. Hyena kuitenkin menetti muistinsa eikä tämän vuoksi palannut Ōuun. Noah’n muisti kuitenkin palaa, kun se lähes kuolee taistelussa Shuōa vastaan. Samalla Noah näkee enteen vaarasta, joka voi aiheuttaa suurta tuhoa koirille, jos ne eivät toimi nopeasti.

Orion lähtee viemään Noah’n viestiä ja kohtaa muut koirat, kun ne taistelevat Aka-arin johtajien kanssa. Orion saapuu perille juuri, kun Noah'n ennustus alkaa käydä toteen. Meteoriitti iskeytyy maahan ja ajaa koirat kaaokseen. Ōun joukot onnistuvat kuitenkin pakenemaan, ja ne piiloutuvat kaivokseen, jossa Saheiji, Yukimuran ottoisä, asuu. Koirat kertovat kaivoksessa toisilleen tarinoita menneiltä ajoilta: sodasta Akakabutoa vastaan, Kurojakista ja monista muista taisteluista samalla, kun luonnonkatastrofit raivoavat ulkona. Meteoriitteja on ollut useita: ne ovat aiheuttaneet tsunamin, tulivuorenpurkauksen ja lisäksi yksi meteoriiteista on radioaktiivinen.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä sarjakuvaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.