Ginga Densetsu Riki

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ginga Densetsu Riki
銀牙伝説リキ
(Hopeahammas-legenda Riki)
Genre seikkailu, toiminta
Manga
Tekijä Yoshihiro Takahashi
Julkaisija Japani Nichibun Comics
Suomi Punainen jättiläinen
Sarjajulkaisulehti Weekly Shōnen Jump
Ensimmäinen painatus 2003 – 2003
Kirjojen lukumäärä 1

Ginga Densetsu Riki (jap. 銀牙伝説リキ, suom. Hopeisten hampaiden legenda Riki) on Yoshihiro Takahashin tekemä yhden pokkarin pituinen manga, joka kertoo Riki-koiran lapsuudesta. Mangan kustantamo on Nichibun Comics, Suomessa Punainen Jättiläinen. Ginga Nagareboshi Gin on Ginga Densetsu Rikin jatko-osa, vaikka ilmestyikin lähes 20 vuotta aikaisemmin. Ginga Densetsu Rikistä on tehty kaksi uusintajulkaisua, joissa erilaiset kannet.

Kirja julkaistiin suomeksi heinäkuussa 2012 erikoispainoksena, joka sisälsi värisivuja ja Yoshihiro Takahashin tervehdyksen suomalaisille faneille.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Tarina alkaa Akakabuton ensiesiintymisellä: se hyökkää pellolla laiduntavien lehmien kimppuun ja tappaa niistä kaksi, emän ja vasikan. Tämän jälkeen esitellään Gohee Takeda ja hänen koiransa Shiro, Rikin isä.

Tämän jälkeen tarina keskittyy Rikin pentuaikojen tempauksien kuvaamiseen. Hopeanuolen lapsuudesta poiketen Riki ei ollut pentueensa paras, vaan pienin ja heiveröisin. Muiden pentujen löytäessä uudet kodit, Riki jää emonsa Yamabukin luo. Pian Yamabuki kuitenkin viedään takaisin oikealle omistajalleen, joka ei kuitenkaan voi ottaa Rikiä hoidettavakseen. Riki erotetaan emostaan, mutta emoonsa kiintyneenä se päättää lähteä emonsa luo. Riki karkaa kotoaan ja lähtee kymmenien kilometrien päässä asuvan emonsa luo. Matka ei kuitenkaan suju helposti, koska pian Rikin kimppuun hyökkää villikoira Heiji laumoineen. Riki joutuu lauman rökittämäksi ja onnistuu pakenemaan hyppäämällä jokeen. Riki menettää kuitenkin tajuntansa. Sen pelastaa Rikille tuntematon koira, joka käskee Rikiä vahvistumaan, jos se tahtoo pärjätä. Riki tajuaa pian koiran olevan hänen isänsä Shiro, mutta ei uskalla kutsua tätä isäkseen.

Riki palaa kotiin, jossa sen haavoja ihmetellään. Riki on päättänyt vahvistua ja päästä tapaamaan emoaan pian. Seuraavalla matkallaan se kohtaa 5-vuotiaan rasavilli-Daisuken, joka laskee muoviautollaan vuoristotietä pitkin. Daisuke ajaa rekan eteen ja lentää kaiteen ylitse syvänteeseen. Tilanteesta järkyttynyt rekkakuski pakenee paikalle ja vain Riki on nähnyt tilanteen. Riki alkaa ulvoa saadakseen apua, mutta epäonneksi kutsun kuulevat ensimmäisenä Heiji laumoineen. Villikoirat hyökkäävät Daisuken kimppuun ja Riki syöksyy puolustamaan poikaa. Tällä kertaa Riki pärjää taistelussa ja sen onnistuu haavoittaa johtajakoiraa sekä johdattaa lauma pois Daisuken luota. Taistelu katkeaa, kun Gohee Takeda ampuu ilmaan ja villikoirat huomaavat metsästäjän ja tämän koiran Rikin. Villikoirat pakenevat eivätkä enää uskalla hyökätä Rikin kimppuun, kun se vihdoin jaksaa kulkea matkan emonsa luo ja takaisin kotiin.

Manga päättyy samaan kohtaukseen, joka nähdään Hopeanuoli-mangan ja -animen alussa. Gohee ja Shiro ovat metsästämässä Akakabutoa, kun karhu yllättää heidät iskien Goheen korvan irti. Shiro hyökkää karhun kimppuun ja samalla paikalle ilmestyy Riki, jota ei otettu mukaan, koska sitä ei pidetty sopivana karhukoiraksi. Riki tuo kuitenkin Goheen pudottaman aseen takaisin metsästäjälle ja Goheen onnistuu ampua Akakabutoa kerran. Laukaus puhkaisee Akakabuton silmän, mutta ei riitä tappamaan tai ajamaan karhua pois. Shiro jää Akakabuton hampaisiin ja saa suistettua karhun tasapainosta, jolloin kummatkin putoavat rotkoon. Shiro kuoli putouksessa, mutta Akakabuto selvisi hengissä.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]