Gail Davis

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Davis Gene Autryn seurassa.

Gail Davis, oik. Betty Jeanne Grayson, (5. lokakuuta, 1925 - 15. marraskuuta, 1997) oli yhdysvaltalainen näyttelijätär. Hän esitti muun muassa Annie Oakleya samannimisessä televisiosarjassa vuosina 1954-1956.

Davis, syntymänimeltään Betty Jeanne Grayson, syntyi Little Rockissa, Arkansasissa 5. lokakuuta vuonna 1925. Davis lauloi ja tanssi pikkutytöstä asti. Hän myös ratsasti. Valmistumisensa jälkeen Davis lähti opiskelemaan Bryn Mawriin, Pennsylvaniaan. Opintonsa hän täydensi Teksasin yliopistossa Austinissa, jossa hän tapasi myös tulevan aviomiehensä Bob Davisin. He menivät naimisiin vuonna 1945 ja saivat yhdessä yhden lapsen, Terrie-nimisen tyttären, joka syntyi vuonna 1952. Davis erosi miehestään vielä samana vuonna.

Vuonna 1947 Davis miehineen oli muuttanut Hollywoodiin, Kaliforniaan aloittaakseen uransa valkokankailla. Hän otti taiteilijanimekseen Gail Davisin. Hänen ensimmäinen roolinsa oli lyhytelokuvassa In Room 303 (1947). Hän teki vielä muutaman pienen roolin ennen kuin sai sivuosan western-elokuvasta The Far Frontier (1948). Elokuva aloitti Davisin uran westernien parissa; seuraavan kuuden vuoden ajan hän esiintyi lukuisissa elokuvissa, joista kaikki olivat lännenelokuvia. Hän teki muun muassa 14 elokuvaa "laulavan cowboyn" Gene Autryn kanssa. 1950-luvulla hän siirtyi osittain televisioon ja vieraili useissa western-sarjoissa kuten The Lone Ranger ja The Cisco Kid sekä ystävänsä Gene Autryn omassa show’ssa.

Davis oli lisäksi taitava ratsastaja ja hän kiersi Autryn kanssa Pohjois-Amerikkaa tämän kiertävän rodeon kanssa. Vuosina 1954-1956 Davis esitti tarkka-ampuja Annie Oakleya samannimisessä televisiosarjassa, joka sai myös yhden Emmy-ehdokkuuden parhaasta western-sarjasta. Hän vetäytyi viihdealalta 1960-luvulla, mutta teki vielä useita vierailuja esimerkiksi filmifestivaaleilla.

Davis kuoli syöpään 15. marraskuuta vuonna 1997 Los Angelesissa, Kaliforniassa ja hänet on haudattu sinne Hollywood Hills-hautausmaalle. Davisillä on myös tähti Hollywoodin Walk of Famella osoitteessa 6385 Hollywood Bulevard. Hänet on myös kuolemansa jälkeen ikuistettu National Cowgirl Museum and Hall of Fameen Teksasiin.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]