Fuenlabrada

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Fuenlabrada
Plaza de España
Plaza de España
lippu
lippu
vaakuna
vaakuna

Fuenlabrada

Koordinaatit: 40°17′00″N, 3°48′00″W

Valtio Espanja Espanja
Itsehallintoalue Madrid
Pinta-ala
 – Kokonaispinta-ala 39,49 km²
Väkiluku (2016) 194 171[1]









Fuenlabrada on kaupunki Madridin itsehallintoalueella Espanjassa. Se sijaitsee metropolialueella 20 kilometriä itsehallintoalueen ja maan pääkaupungista Madridista etelään. Kaupungin väkiluku vuonna 2016 oli 194 171,[1] josta yli 65 prosenttia nuorta väestöä. Väkiluku on kasvanut huomattavasti 1970-luvulta, jolloin Fuenlabrada oli vain 2 000 asukkaan pikkukylä.

Fuenlabradan talous on perinteisesti nojannut maatalouteen, mutta on väkiluvun kasvamisen myötä muuttunut entistä teollisemmaksi. Nykyään kaupungissa toimii yli 4 000 yritystä, ja siitä on muodostunut yksi itsehallintoalueen taloudellisista hermokeskuksista. Kaupungissa toimii yli 70 oppilaitosta, joista merkittävimpänä Kuningas Juan Carlosin yliopisto. Kaupungissa on myös uusi, vuonna 2004 avattu sairaala.

Fuenlabradasta on kotoisin koripalloseura Baloncesto Fuenlabrada, joka pelaa Espanjan ACB-liigassa. Seuran kotikenttä on 5 100 -paikkainen Polideportivo Fernando Martín. Jalkapalloilija Fernando Torres on kotoisin Fuenlabradasta.

Fuenlabradan yhdistää Madridiin ja muihin metropolialueen kaupunkeihin useat moottoritiet, Cercanías-lähiliikennejunat sekä Madridin metron MetroSur-linja.

Kuvia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Fuenlabrada.
Tämä Eurooppaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.