Fuenlabrada

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Fuenlabrada
Lippu
Lippu
Vaakuna
Vaakuna

Fuenlabrada

Koordinaatit: 40°17′00″N, 3°48′00″W

Valtio Espanja
Väkiluku (2005) 195 131

Fuenlabrada on kaupunki Madridin itsehallintoalueella Espanjassa. Se sijaitsee metropolialueella 20 kilometriä itsehallintoalueen ja maan pääkaupungista Madridista etelään. Kaupungin väkiluku vuonna 2005 oli 195 131, josta yli 65 prosenttia nuorta väestöä. Väkiluku on kasvanut huomattavasti 1970-luvulta, jolloin Fuenlabrada oli vain 2 000 asukkaan pikkukylä.

Fuenlabradan talous on perinteisesti nojannut maatalouteen, mutta on väkiluvun kasvamisen myötä muuttunut entistä teollisemmaksi. Nykyään kaupungissa toimii yli 4 000 yritystä, ja siitä on muodostunut yksi itsehallintoalueen taloudellisista hermokeskuksista. Kaupungissa toimii yli 70 oppilaitosta, joista merkittävimpänä Kuningas Juan Carlosin yliopisto. Kaupungissa on myös uusi, vuonna 2004 avattu sairaala.

Fuenlabradasta on kotoisin koripalloseura Baloncesto Fuenlabrada, joka pelaa Espanjan ACB-liigassa. Seuran kotikenttä on 5 100 -paikkainen Polideportivo Fernando Martín. Jalkapalloilija Fernando Torres on kotoisin Fuenlabradasta.

Fuenlabradan yhdistää Madridiin ja muihin metropolialueen kaupunkeihin useat moottoritiet, Cercanías-lähiliikennejunat sekä Madridin metron MetroSur-linja.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä Eurooppaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.