Freeciv

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Freeciv
Kehittäjä Freeciv kehittäjät
Julkaisija Freeciv projekti
Jakelija SourceForge, PortableApps.com, openSUSE, Ubuntu ja Google Play
Ohjelmoija Unknown
Pelimoottori Simple DirectMedia Layer, GTK ja Qt
Julkaistu 5. tammikuuta 1996 (1.0)
Lajityyppi Vuoropohjainen strategiapeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Alusta alustariippumaton
Lisenssi GPLv2
Jakelumuoto Tiedostolataus www.freeciv.org
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Freeciv on vuoropohjainen strategiapeli. Se on kehitetty alustariippumattomaksi ja on saatavilla henkilökohtaisten tietokoneiden lisäksi lukuisille muillekin laitteille. Freeciv on ilmainen ja avoin vastine Sid Meierin kehittämälle Civilization-pelisarjalle. Freecivä kehitetään avoimen lähdekoodin projektina ja sitä levitetään GNU GPL -lisenssillä. Peli muistuttaa ulkoasultaan Sid Meiersin sarjasta lähinnä Civilization 2:a

Erilaisten sotilasyksiköiden lisäsi pelissä on uudisraivaaja ja työläisyksiköt. Uudisraivaajat yksiköillä voidaan perustaa uusia kaupunkeja ja työläisillä rakentaa infrastruktuuria kuten teitä. Pelin alussa pelaajalla on yksi uudisraivaaja ja yksi työläisyksikkö. Useimmat yksiköt vaativat erillisen teknologian tutkimisen ennen kuin niitä voi rakentaa, tai päivittää samankaltaisista yksiköistä.

Avoimen lähdekoodin ansiosta pelistä on useita muunnoksia. Peliä voi esim. pelata selainpohjaisesti moninpelinä sähköpostimuistutuksin tai longturn-pelinä, jossa kaikki pelaajat tekevät yhden siirron vuorokaudessa. Longturn pelissä sääntöjä on muokattu nopeuttamaan peliä, mutta silti yksi peli voi kestää 3-4 kuukautta.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(Arkistoitu – Internet Archive)

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.