Ford Cortina

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Ford Cortina on perheauto, jota Englannin Ford myi vuosina 19621982. Cortina oli Fordin massatuote, jota myytiin suunnattomia määriä. Se korvattiin vuonna 1982 Ford Sierra -mallilla. Cortinaa tuotettiin viiden sukupolven ajan (Mark I – Mark V). Virallinen kutsumanimi viimeisen sukupolven Cortinalle oli Englannissa Ford Cortina 80. Viimeiset kaksi mallisukupolvea Cortina oli kokolailla identtinen saksalaisen sisarmallinsa Taunuksen kanssa.

Mark I[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ford Cortina Lotus Mark I

Lempinimellä "tähtiperä" tunnettu Cortina Mk.I oli tuotannossa 1962 - 1966. Tavanomaisten 1.2-litraisten perheautojen lisäksi mallistoon kuului 1.5-litrainen GT sekä 1.6-litraisella TwinCam-moottorilla varustettu Cortina Lotus. Mallimerkintänsä mukaan auton moottori oli Lotuksen käsialaa.

Mark II[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ford Cortina Mark II 1600E '69

Toisen sukupolven Cortinan suunnittelusta vastasi Roy Haynes. Se oli tuotannossa vuosina 1966 - 1970 Auto oli hieman edeltäjäänsä lyhyempi, mutta 2½ tuumaa kasvanut leveys toi selkeästi lisää tilaa matkustajille. Ensimmäiset Mk.II Cortinat olivat saatavilla joko 1.5-litraisella tai Angliasta lainatulla 1.2-litraisella "Kent" moottorilla. Elokuusta 1967 alkaen vanhat koneet korvattiin uusilla 1300- ja 1600-kuutioisilla moottoreilla, joissa oli myös läpihengittävä sylinterinkansi.

Ford Kent 1600cc Crossflow

. Mallisarjan huipulta löytyi edelleen 1.6-litraisella TwinCam moottorilla varustettu Cortina Lotus.

Mark III[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ford Cortina Mark III '72

Kolmannen sukupolven Cortina tunnetaan Fordin sisäisessä kirjanpidossa mallinimellä TC1 eli Taunus-Cortina. Se oli tuotannossa vuosina 1970-1976. Teknisesti auto oli hyvin pitkälle yhteneväinen saksalaisen Ford Taunuksen kanssa ja ulkoisestikin perusmuodossa oli havaittavissa sukupiirteitä, vaikka ulkoiset osat eivät olleetkaan keskenään vaihtokelpoisia. Auton kokonaispituus oli sama kuin edellisen sukupolven Cortinassa mutta leveys oli kasvanut 100mm ja akseliväli 76mm joten auto näytti selkeästi edeltäjäänsä suuremmalta. Cortina Mk.III oli tarjolla perusmallin lisäksi neljällä muulla eri varustelu vaihtoehdolla: L (Luxury), XL (Xtra Luxury), GT (Grand Touring) and GXL (Grand Xtra Luxury).

Mark IV[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ford Cortina Mark IV

Neljännen sukupolven Cortina oli oikeastaan sama auto kuin saksalainen sisarmallinsa Taunus. Cortina esiteltiin syyskuussa 1976 ja se oli tuotannossa vuoteen 1979 saakka. 2-litraisen, amerikanserkku Ford Pinton SOHC-moottorin lisäksi tarjolla oli vuodesta 1977 alkaen ns. kölniläinen 2.3-litrainen V6 moottori, joka oli jo tullut tutuksi Ford Caprin ja Ford Granadan malleista. V6-moottorinen Cortina ei kuitenkaan kiinnostanut asiakkaita kovinkaan suuresti, koska kohonneen polttoaineen kulutuksen ja kohonneiden vakuutusmaksujen vastapainoksi se ei tarjonnut mitään merkittävää parannusta auton suorituskykyyn. Kiihtyvyys 0-60 mph parani vai puoli sekuntia ja huippunopeus kasvoi 5 mph.

Mark V[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ford Cortina Mark V
Tämä autoihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.


Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Ford Cortina.