FlyFF

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
FlyFF: Fly For Fun
Flyfflogo 2.jpg
Kehittäjä Gala Lab Corp.
Julkaisija Gala-Net
Julkaistu Elokuu 2004
Lajityyppi MMORPG
Pelimuoto Internet-roolipeli
Ikäluokitus PEGI 12
USK 12
Alusta Windows
Jakelumuoto Virallinen verkkosivu
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Flyff: Fly For Fun on korealainen palkittu MMORPG-tietokonepeli (Massive Multiplayer Online Role-Playing Game eli Massiivinen verkkoroolipeli) joka julkaistiin elokuussa 2004. Peli on ilmainen ja valuuttana käytetään pelin sisäistä rahayksikköä lukuun ottamatta käteiskauppaa, josta on mahdollista ostaa muun muassa uniikkeja vaatesettejä. Fly for Funin selkeästi erottuva piirre on mahdollisuus lentää luudalla tai laudalla, kunhan hahmo on saavuttanut tason 20.

Pelattavuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuten muissakin MMORPG-luokan peleissä, pelaajan päämäärä on kehittää hahmoaan keräämällä kokemusta (Experience), jota ansaitaan suorittamalla erilaisia annettuja tehtäviä joko tuhoamalla hirviöitä tai yksittäisiltä kaupungin ihmisiltä ja erikseen näihin tarkoituksiin luoduilta NPC-hahmoilta (Non-playable Character, pelin sisäinen hahmo). FlyFF-hahmon kolme perusenergiaa ovat HP (Hit Points, kestävyyspisteet), MP (Magic Points, taikapisteet) sekä FP (Fatigue Points, uupumuspisteet). Lisäksi hahmolla on neljä attribuuttia, joita on mahdollista nostaa jokaisella tasolla saavutetulla kahdella pisteellä:

Strength (Voima) - Voima määrää hahmon fyysisen voimakkuuden. Tärkein Mercenary-luokan edustajille, jotka keskittyvät lähitaisteluun.
Stamina (Kestävyys) - Kestävyys mittaa hahmon HPtä ja FPtä sekä puolustuskykyä. Myös tärkeä lähitaisteluun keskittyville.
Dexterity (Nopeus) - Nopeus lisää esimerkiksi akrobaattien jousiammunnan tuottamaa vahinkoa ja fyysisessä taistelussa iskujen nopeutta sekä osumisprosenttia.
Intelligence (Älykkyys) - Älykkyys nostaa maagien loitsujen tehokkuutta ja assistanttien parannustaikojen tehoavuutta.

Pelaajille on luotu toistaiseksi 1 - 120, 60-M -150-H saavutettavaa tasoa. "Globaaliin" FlyFF:iin palvelimia on luotu tähän mennessä kahdeksan, joista jokaiselle on mahdollista luoda 3 hahmoa.

Taidot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taistelutilanne Fly For Funissa

Taidot (Skills) vaihtelevat hahmon erikoistumisesta riippuen. FlyFF:in nykyinen taitojen kehittäminen toimii jokaisella tasolla ansaituilla taitopisteillä (Skill points), jotka on jaettu pelaajan tason kymmenluvun perustein. Jokainen perustason taito (Vagrant skill) vaatii yhden pisteen kehittyäkseen toiselle asteelle, toisen luokan kaksi pistettä ja kolmannen luokan kolme pistettä. Taitoja on mahdollista käyttää sijoittamalla kuvakkeita Action slot-paneeliin ja aktivoimalla joko pikanäppäimellä (C) tai painamalla S-kuvaketta.

Hirviöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hirviöitä kutsutaan FlyFF:issä marsquepeteiksi, joita on yleensä neljä eri vaikeustasoa; Small Marsquepet, Marsquepet, Captain Marsquepet ja pomohirviö Giant Marsquepet, joka on tarkoitettu party-joukkojen tuhottavaksi. Jokaista erilaista hirviötä kohden on näille ominaisia tavaroita, joita marsquepetit pudottavat, ja näitä tarvitaan erilaisissa keräilytehtävissä. Normaalitilassa olevat hirviöt eivät hyökkää pelaajan kimppuun, mutta punaisella fontilla merkityt agro-tilan hirviöt iskevät varomattoman pelaajan kimppuun. Mikäli pelaajan kestävyyspisteet putoavat nollaan taistelussa, on hänen mahdollista palata lodestarille, joka sijaitsee lähimmässä kaupungissa.

Party[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Partyksi kutsutaan joukkoa taistelijoita, jotka toimivat yhteisesti. Partyllä on aina yksi johtaja, joka voi siirtää asemansa haluamalle henkilölle. Partyn taso nousee samalla tavoin kuin hahmonkin, ja tason 10 saavutettuaan voi johtaja siirtää tason Advanced Partyksi ja käyttää erilaisia joukkokeskeisiä taitoja, kuten Giftbox, joka tuplaa hirviöiden tiputtamien tavaroiden määrän. Partyn kehityttyä Advanced Partyksi, voi sen johtaja päättää miten monsterien tappamisesta saadut exp:t (kokemuspisteet) sekä monsterien kuollessaan tiputtamat tavarat jaetaan. Exp:t voidaan jakaa joko niin, että partyn iso-tasoisin pelaaja saa suurimman osan exp:stä, toiseksi paras pelaaja taas saa 2. isoimman osuuden jne. Monsterien tiputtamat tavarat taas voidaan jakaa niin, että se saa itemin, joka kerää tavaran maassa, tai niin, että jokainen pelaaja saa vuorollaan yhden partylaisen keräämän tavaran, tai että partyn johtaja saa kaikki kerätyt tavarat.

Guild[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Guild, eli kilta, on mahdollista luoda tasolla 40 ja suorittamalla kolmen miljoonan rekisteröintimaksun ja keräämällä itsensä lisäksi kaksi jäsentä. Kilta kehittyy hirviöiden pudottamien esineiden lahjoituksilla, joita on mahdollista siirtää killan tilille jokaisen palvelimen osalla 4-1. Killat voivat osallistua Guild War-nimisiin sotiin, jossa kaksi osapuolta taistelee näille tarkoitetussa tilassa. Voittajakilta on se, joka onnistuu ensimmäisenä lyömään vastapuolen johtajan.

Kartta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

FlyFF-maailman saaret.

FlyFFin maailma koostuu kuudesta eri saaresta: Flaris, Saint Morning, Garden of Rhisis, Darkon,,darkon3,Shaduwar ja Valley of The Risen. Liikkuminen saarelta toiselle on mahdollista blinkwing-taikaesineillä, luudalla tai laudalla.

Lentäminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lentämistä varten hahmon tason pitää olla 20. Lentäminen tapahtuu painamalla laudan tai luudan kuvaketta, jolloin hahmo siirtyy luudan/laudan päälle. Luutaa ja lautaa ohjaillaan A-S-D-W-näppäimistä. Välilyönti toimii kaasuna. Lentäessä hirviöt eivät voi hyökätä pelaajan kimppuun lukuun ottamatta agro-tilassa olevia lentäviä yksittäistapauksia.

Luokat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Naiskulkurin ensimmäinen asu.

FlyFFin aloitusluokka on vagrant, kulkuri, jolla ei ole erikoistaitoja eikä keskittymistä. Tasolla 15 on mahdollista suorittaa tietyltä luokkakouluttajalta saatu tehtävä, jolla voi valmistautua yhteen neljästä pääluokasta. Tasolla 60 pelaaja voi valita seuraavan etenemisluokkansa, joita on jokaista pääluokkaa kohden kaksi.

Ensimmäiset luokat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mercenary - Mercenary taistelee joko miekalla, jolla pienempi iskuvoima mutta nopeampi hyökkäystahti, tai kirveellä, jolla hitaampi hyökkäystahti mutta suurempi iskuvoima. Mercenarystä voi edetä joko bladeksi tai knightiksi.
Assist - Assistantit taistelevat Knuckle-nimisellä mekaanisella hanskalla ja sauvaa käyttäen hoitavat haavoittuneita tai suorittavat taikoja, jotka parantavat kohteen suorituskykyä tai herättää kuolleista. Assistant voi edetä ringmasteriksi tai billposteriksi.
Acrobat - Akrobaatit käyttävät aseenaan jousipyssyä tai heittoasetta, jojoa. Nimensä mukaisesti akrobaateille on tärkeää nopeus, joka vaikuttaa iskujen tehokkuuteen. Akrobaatti voi edetä jesteriksi tai rangeriksi.
Magician - Magician, "maagi", omaa huonoimman kestävyyden, mutta voimakkaat loitsut. Taikurit käyttävät aseenaan joko sauvaa (staff) tai taikasauvaa (wand). Taikurista voi edetä elementoriksi tai psykeeperiksi.

Toiset luokat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kokoelma FlyFFin viimeisistä luokista.

Knight - Knightit ovat pelin kestävin hahmoluokka, minkä takia niitä käytetään usein "tankkeina". Knightit taistelevat raskailla, kahta kättä vaativilla aseita ja voivat käyttää monikohteisia Area of Effect-iskuja, jotka vahingoittavat useaa vastusta kerralla.
Blade - Bladet ovat nopeita taistelijoita, jotka voivat käyttää joko kahta miekkaa tai kahta kirvestä samanaikaisesti. Heidän iskuvoimansa yhdistettynä nopeuteen on ratkaiseva tekijä soolotaistelussa.
Ringmaster - Ringmasterit keskittyvät muiden pelaajien hoitoon pelin vahvimmilla parannustaioillaan, minkä takia he ovat suosittuja jäseniä taistelujoukoissa.
Billposter - Billposterit kehittyvät assisteista, jotka haluavat erikoistua fyysisessä tappelussa knuckle-aseistuksellaan.
Jester - Jesterit käyttävät pimeää magiaa tuhotakseen voimakkailla tekniikoillaan vastustajansa. Jesterien luokkaerikoisuus on kohteen energian imeminen, mikä tekee heistä pelättyjä vastuksia. Vaikka jojot ovat Jesterien pääase, voivat he käyttää myös jousia.
Ranger - Rangerien ase on jousipyssy, jonka nuoliin he voivat ladata erilaisten elementtien energiaa. Rangerit ovat vaarallisia maageja vastaan, sillä hiljentävä tekniikka estää taikojen käytön.
Elementor - Elementorit taistelevat sauvalla ja keskittyvät voimakkaisiin elementtitaikoihin ja voivat käyttää peliympäristön peittäviä monikohteisia iskuja kuten knightit, esimerkiksi hiekkamyrskyjä ja myrkkypilviä.
Psykeeper - Psykeeperit, toisin kuin elementorit, käyttävät vastusta heikentäviä ja manipuloivia iskuja. Psykeeperit keskittyvät nimensä mukaisesti kohteen psyyken hallintaan. Psykeeperin pääase on taikasauva.

Kolmannet luokat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Slayer-On Bladesta eteenpäin oleva luokka. (tarvitaan tietoa)
Templar- On Knightsta eteenpäin oleva luokka. (tarvitaan tietoa)
Force Master- On Billposterista eteenpäin oleva luokka. (tarvitaan tietoa)
Seraph-On ringmasterista eteenpäin oleva luokka. (tarvitaan tietoa)
Crackshooter-On Rangerista eteenpäin oleva luokka. (tarvitaan tietoa)
Harlequin-On Jesterista eteenpäin oleva luokka. (tarvitaan tietoa)
Arcanist-On Elementorista eteenpäin oleva luokka. (tarvitaan tietoa)
Mentalist-On Psykeeperistä eteenpäin oleva luokka. (tarvitaan tietoa)

PK[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

PK:lla tarkoitetaan toisten pelaajahahmojen tappamista ilman toisen pelaajan suostumusta. PK on mahdollista ainoastaan Demian serverillä, jossa jokainen yli 20-tasoinen voi hyökätä toisen hahmon kimppuun. Demian serveri käyttää karmapisteytystä, jossa jokainen uusi pelaaja aloittaa nollalla karmapisteellä ja valkoisella nimellä, joka muuttuu Vaaleanpunaiseksi jos hyökkää valkoista/vaaleanpunaista vastaan. Tapettuasi valkoisen nimen omaavan pelaajan nimesi muuttuu punaiseksi ja kaikki voivat hyökätä saamatta siitä Karmapisteitä. Pelaaja, jolla on punainen nimi voi kuollessaan tiputtaa hänellä olleita tavaroita muiden pelaajien otettaviksi.

Esineiden päivitys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Flyffissä voi parantaa pelihahmon käyttämiä esineitä. Päätapoja päivityksiin on kaksi. Ensimmäinen tapa on käyttää vihollisilta käytettäviä Sunstone-esineitä, jota aseeseen tai muuhun varusteeseen käyttämällä saadaan aseen aiheuttamaa vahinkoa parannettua tai puvun suojaustehoa paremmaksi. Samalla varusteen nimen perään tulee luku. Ensimmäisen päivityksen jälkeen luku on +1, toisen +2 jne. Lisäksi mikäli päivitystaso on +3 kaikissa puvun osissa, seuraavissa päivityksissä tulee lisäbonuksia osusmistarkkuuden, suojausprosentin, lisä-MP:n, lisä-HP:n ja attributteihin tulee parannuksia. Luonnollisesti kaikki bonukset eivät tule heti. Toinen tapa varusteiden päivitykseen ovat erilaiset kortit, jotka voivat parantaa lyöntivoimaa tai vaikkapa antaa lisää HP:ta. Ensimmäiseksi kortille pitää tehdä sopiva reikä käyttämällä vihollisilta saatavaa Moonstonea. Tämän jälkeen aseeseen voidaan laitaa kortti. Reikiä voi tehdä maksimissaan neljä kappaletta ja jokaiseen voi laittaa erilaisen kortin. Kolmas tapa päivityksiin on varusteen herättäminen. Tämä tapahtuu ostamalla NPC-hahmolta herätyskäärö ja käyttämällä sitä varusteeseen. Herättämisessä peli arpoo aseeseen satunnaisia päivityksiä, jotka voivat olla sekä hyviä että huonoja, joten herättäminen ei aina tuota toivottua lopputulosta. Mikäli aseen päivitystaso on +10, siitä voi tehdä ns. Ultimate weaponin. Tämä tapahtuu keräämällä viisi Moonstonea ja viisi Sunstonea, jolloin ne voi muuttaa yhdeksi Shining Orichalcumiksi. Lisäksi tarvitaan jalokivi, jonka tyyppi riippuu aseen tasosta. Nämä molemmat aseeseen liittämällä aseesta tulee Ultimate weapon. Ultimate Weaponia voi myös päivittää Shining Orichalcumeilla samalla tavalla kuin tavallisia aseita voi päivittää Sunstoneja käyttämällä. Ultiamte Weaponin voi päivittää tasolle +10 asti. Lisäksi Ultiamte Weaponeihin voi lisätä samanlaisia päivityksiä kuin tavallisiin aseisiin korteilla. Tässä tapauksessa reiät tulevat automaattisesti. Ensimmäisen reiän saa, kun aseen taso on +6. Tästä eteenpäin saa aina yhden reiän per taso, joten tasolla +10 on siis viisi reikää. Näihin reikiin ei käytetä kortteja vaan jalokiviä. Kaikki jalokivet antavat samoja bonuksia, mutta mitä parempi jalokivi, sitä paremmat bonukset. Lisäksi mitä enemmän on samoja jalokviä, sitä paremmaksi bonukset tulevat.

Lemmikit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Flyfissä on mahdollista saada kahdenlaisia lemmikkejä. Cash shopista saa lemmikkejä, jotka seuraavat pelaajaa ja keräilevät automaattisesti maassa olevia tavaroita pelaajalle. Toisentyyppisiä lemmikkejä saa munina hirvilöiltä. Näille munille täytyy syöttää lemmikinruokaa. Kun munalle on syöttänyt tarpeeksi ruokaa, se kuoriutuu, jolloin saat satunnaisen lemmikin, joka antaa attribuuttibonuksia, eikä keräile tavaroita. Lemmikki kerää kokemusta aina, kun se on käytössä, mutta valitettavasti se menettää samalla HP:ta, jota saa takaisin ruokkimalla lemmikkiä. Kun lemmikki on saanut tarpeeksi kokemusta, se kehittyy uudelle tasolle ja sen antamat attribuuttibonukset paranevat.

Azria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Azria on pelialue jossa pelaajat voivat kehittää hahmojaan eikä siellä esiinny aggressiivisia monstereita. Azriaan pääse ostamalla sinne tarvittavan lipun Cash Shopista.

Azria on suosittu, koska siellä saa 50% enemmän kokemuspisteitä.

Masquerpetit:


Yeti - 73 lvl.
Mutant Yeti - 79 lvl.
Augu - 85 lvl.
Mutant Augu - 91 lvl.
Ghost of the Forgotten Prince - 97 lvl.
Ghost of the Forgotten King - 103 lvl.
Mammoth - 109 lvl.
Cannibal Mammoth Level - 115 lvl.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]