Flamingo Spa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Flamingospa Oy
Yritysmuoto osakeyhtiö
Perustettu 2008
Toimitusjohtaja Ari Laine
Toiminta-alue hyvinvointi ja vapaa-aika
Kotisivu www.flamingospa.fi

Flamingo Spa sijaitsee Flamingon viihdekeskuksessa Vantaalla, kauppakeskus Jumbon yhteydessä. Kylpylä avattiin syyskuussa 2008.

Yleistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yleiskuva vesipuiston tiloista hyppytornin päältä katsottuna.

Kylpylän tiloissa toimivat perheille suunnattu vesipuisto sekä aikuisille suunnattu kylpylä- ja hoito-osasto. Kylpylän kokonaispinta-ala on noin 10 000 neliömetriä, josta altaiden osuus on noin 1 500 neliömetriä. Kylpylästä löytyy yhdeksän erilaista allasta, neljä liukumäkeä sekä kahdeksan erilaista saunaa. Lisäksi kylpylän tuotevalikoimaan kuuluu erilaisia rentoutus- ja hoitopalveluja.

Flamingo Spahan kuuluvat myös lasten sisäseikkailupuisto Naurusaari sekä hoitokeskus Flamingo Day Spa, jotka on avattu vuonna 2012. Nämä palvelut sijaitsevat erillään kylpylätiloista Flamingon viihdekeskuksessa.

Flamingo Spa on vuoden 2012 syyskuusta alkaen ollut Restel-ryhmän Rantasipi-ketjun partneri. Yrityksen virallinen markkinointinimi on Flamingo Spa Rantasipi Partner.[1]

Kylpylän tilat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Spa & Wellness -osaston mineraalivesiallas.

Vesipuisto Flamingo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vesipuisto Flamingo on suunniteltu eteläamerikkalaisten muinaiskulttuurien teemalla. Vesipuistosta löytyy neljä erilaista vesiliukumäkeä, joista pisin, Magic Maya -liukutunneli, on 152 metriä pitkä. Vesipuiston puolelta löytyy seitsemän allasta: muut altaat yhdistävä suuri allas, 25-metrinen kuntouimareille tarkoitettu allas, vastavirtajoki, hyppyallas, jossa on kolme- ja viisimetriset hyppytornit, 34-asteinen suuri poreallas, matala lasten allas sekä poreallas, josta purkautuu säännöllisin väliajoin vettä ilmaan syöksevä keinotekoinen geysir. Vesipuiston ilman lämpötila on 32 astetta.[2]lähde?

Vesipuiston alueella sijaitsee allaskahvila Spa Cafe, joka palvelee myös kylpyläosaston puolella.lähde?

Flamingo Kylpylä (ent. Spa & Wellness)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Flamingo Kylpylä on aikuisille suunnattu, lisämaksullinen kylpylä- ja hoito-osasto. Sen ikäraja on 18 vuotta[3], maaliskuuhun 2016 asti sen ikäraja oli 20 vuotta.[4][5] Osasto on suunniteltu Paul Haslauerin[6] ideologian pohjalta itämaisen teeman mukaiseksi. Osastolta löytyy kaksi allasta: 34-asteinen mineraalivesiallas sekä 37-asteinen lämminvesiallas. Saunoja on kuusi erilaista: kaksi noin 50-asteista höyrysaunaa sekä noin 45-asteinen hyvän olon sauna, kattokruunullinen kristallisauna, 70-asteinen suolasauna, 80-asteinen suomalainen sauna ja noin 80-asteinen tervantuoksuinen perinnesauna.[3] Lisäksi osastolta löytyvät lämmitetyt lepotilat sekä myllynratassuihku, joka kaataa vuoron perään kylmiä sekä lämpimiä vesiryöppyjä.lähde? Kylpylän palveluihin kuuluvat myös erilaiset kasvo- ja vartalohoidot, hieronnat, rentoutuspalvelut sekä joogat.lähde?

Muut tilat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Naurusaari (sisäseikkailupuisto)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saaristomeriaiheinen Naurusaari on suunnattu lapsille. Sisäseikkailupuisto on suunniteltu yhteistyössä Lappsetin kanssa. Puistosta löytyvät monipuoliset leikkialueet sekä Xbox 360 -pelialue. Tilojen yhteiskoko on 500 neliömetriä.[7]

Day Spa (hoitola)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Day Spa tarjoaa hyvinvointipalveluja Flamingon viihdekeskuksessa. Hoitolan palveluihin kuuluvat erilaiset kasvo-, vartalo-, käsi- ja jalkahoidot, sokeroinnit, kestovärjäykset sekä joogat. Day Spa avattiin vuonna 2012.lähde?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Flamingo Spa Rantasipi-ketjun partneriksi Lehdistötiedote. 20.9.2012. Viitattu 2.1.2013.
  2. Koe Vesipuisto Flamingo Spa. Viitattu 8.10.2018.
  3. a b Aikuisten sauna- ja hoitolamaailma Flamingo Spa. Viitattu 2.11.2020.
  4. Wayback Machine 14.2.2016 web.archive.org.
  5. Wayback Machine 22.3.2016 web.archive.org.
  6. Haslauer.info haslauer.info.
  7. Flamingon Naurusaari sai likat melkein läkähdyksiin 20.12.2011. Helsingin Uutiset.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]