Flamingo Spa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Flamingospa Oy
Yritysmuoto osakeyhtiö
Perustettu 2008
Toimitusjohtaja Sanna Himberg[1]
Toiminta-alue hyvinvointi ja vapaa-aika
Kotisivu www.flamingospa.fi

Flamingo Spa on Flamingon viihdekeskuksessa Vantaalla, kauppakeskus Jumbon yhteydessä toimiva kylpylämaailma. Se avattiin syyskuussa 2008. Kylpylämaailma jakautuu koko perheelle suunnattuun vesipuistoon ja aikuisille suunnattuun kylpylä- ja hoito-osastoon. Sen kokonaispinta-ala on noin 10 000 neliömetriä, josta altaiden osuus on noin 1 500 neliömetriä. Alueelta löytyy kymmenen erilaista allasta, kymmenen saunaa ja neljä vesiliukumäkeä. Flamingo Spahan kuuluvat myös lasten sisäseikkailupuisto Naurusaari sekä hoitokeskus Flamingo Day Spa, jotka avattiin vuonna 2012. Nämä palvelut sijaitsevat erillään kylpylätiloista Flamingon viihdekeskuksessa.

Flamingo Spa on vuoden 2012 syyskuusta alkaen ollut Restel-ryhmän Rantasipi-ketjun partneri. Yrityksen virallinen markkinointinimi on Flamingo Spa Rantasipi Partner.[2]

Kylpylän tilat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yleiskuva vesipuiston tiloista hyppytornin päältä katsottuna.
Aikuisten kylpyläosaston mineraalivesiallas.

Flamingo Spa Vesipuisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Flamingo Spa Vesipuisto on suunniteltu eteläamerikkalaisten muinaiskulttuurien teemalla. Sieltä löytyy seitsemän allasta: muut altaat yhdistävä pääallas, 25-metrinen sporttiallas, vastavirta, hyppyallas, jossa on kolme- ja viisimetriset hyppytornit, kaksi poreallasta ja pienten lasten kahluuallas. Vesipuistosta löytyy neljä erilaista vesiliukumäkeä, joista pisin on 152 metriä pitkä liukutunneli. Sekä naisten että miesten suihkutilojen yhteydessä on suomalainen sauna. Vesipuiston ilman lämpötila on 32 astetta.[3] Vesipuiston alueella sijaitsee allaskahvila Spa Cafe, joka palvelee myös kylpyläosaston puolella. Vesipuiston puolella toimii myös Hesburger-hampurilaisravintolan terassi.lähde?

Flamingo Spa Kylpylä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Flamingo Spa Kylpylä on aikuisille suunnattu, lisämaksullinen kylpylä- ja hoito-osasto, jonne on 18 vuoden ikäraja.[4] Maaliskuuhun 2016 asti sen ikäraja oli 20 vuotta.[5][6] Osasto on suunniteltu Paul Haslauerin[7] ideologian pohjalta itämaisen teeman mukaiseksi. Kylpyläpuolelta löytyy kolme allasta: 34-asteinen mineraalivesiallas, 37-asteinen lämminvesiallas ja vuonna 2021 rakennettu 8-asteinen avantoallas.[8] Saunoja on kahdeksan erilaista: kolme erituoksuista 50-asteista höyrysaunaa, 70- ja 80-asteiset suomalaiset saunat, 80-asteinen tervantuoksuinen perinnesauna, 70-asteinen suolasauna sekä noin 45-asteinen joogasauna.[4] Lisäksi osastolta löytyvät lämmitetyt lepotilat sekä myllynratassuihku, joka kaataa vuoron perään kylmiä sekä lämpimiä vesiryöppyjä.lähde? Lisäksi kylpylän palveluihin kuuluvat erilaiset kasvo- ja vartalohoidot, hieronnat, rentoutuspalvelut sekä joogat.lähde?

Muut tilat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Naurusaari (sisäseikkailupuisto)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saaristomeriaiheinen Naurusaari on suunnattu lapsille. Sisäseikkailupuisto on suunniteltu yhteistyössä Lappsetin kanssa. Puistosta löytyvät monipuoliset leikkialueet sekä Xbox 360 -pelialue. Tilojen yhteiskoko on 500 neliömetriä.[9]

Day Spa (hoitola)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Day Spa tarjoaa hyvinvointipalveluja Flamingon viihdekeskuksessa. Hoitolan palveluihin kuuluvat erilaiset kasvo-, vartalo-, käsi- ja jalkahoidot, sokeroinnit, kestovärjäykset sekä joogat. Day Spa avattiin vuonna 2012.lähde?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Flamingo Spa yhteystiedot Flamingo Spa. Viitattu 4.4.2021.
  2. Flamingo Spa Rantasipi-ketjun partneriksi Lehdistötiedote. 20.9.2012. Viitattu 2.1.2013.
  3. Koe Vesipuisto Flamingo Spa. Viitattu 8.10.2018.
  4. a b Aikuisten sauna- ja hoitolamaailma Flamingo Spa. Viitattu 2.11.2020.
  5. Wayback Machine 14.2.2016 web.archive.org.
  6. Wayback Machine 22.3.2016 web.archive.org.
  7. Haslauer.info haslauer.info.
  8. Flamingo Spa Kylpylän aikuisten puoli uudistuu talvella 2021 – avantoon pääsee nyt kesähelteilläkin Flamingo Spa. 10.12.2020. Viitattu 4.4.2021.
  9. Flamingon Naurusaari sai likat melkein läkähdyksiin 20.12.2011. Helsingin Uutiset.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]