Firefox Mobile

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Firefox Mobile
Mozilla Firefox 3.5 logo 256.png
Firefox for mobile 14.0
Firefox for mobile 14.0
Kehittäjä Mozilla Corporation
Mozilla Foundation
Kehityshistoria
Tiedot
Ohjelmistotyyppi Mobiililaitteiden verkkoselain
Alusta Android
Lisenssi MPL/GPL/LGPL
Aiheesta muualla
Kotisivu

Firefox Mobile (koodinimi Fennec) on Mozilla Firefox -verkkoselaimen kevytversio matkapuhelimia ja kämmentietokoneita varten.

Firefox Mobile käyttää samaa Gecko-selainmoottoria kuin Firefox. Sen ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa kehittynyt osoiterivi, välilehdet ja tuki lisäosille, kuten suositulle Adblockille. Käyttäjä pystyy myös synkronoimaan tietonsa Firefox Syncin avulla.[1] Selaimen MeeGo Harmattan julkaisuun on myös saatavilla suosittu Adobe Flash-liitännäinen, joka mahdollistaa mm. webvideoiden ja pelejen peluun.

Selaimen käyttöliittymä on suunniteltu mobiililaitteiden pieniä näyttöjä varten, selaimen painikkeet ja valikot on piilotettu näytöltä tilan säästämiseksi ja kosketusnäyttötekniikan ansiosta myös kursorin käyttö on mahdollista.

Selaimen koodinimi Fennec tulee aavikkoketusta (Fennec Fox). Aavikkokettu on kooltaan pienempi verrattuna tavalliseen kettuun, kuten myös Fennec on pienempi versio Firefoxista. Firefox for Maemo 5 oli ensimmäinen julkaisu, joka oli käytti Firefoxin nimeä ja logoa.[2]

Firefox Marketplace[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Selaimessa on myös tuki Mozillan kehittämälle Firefox Marketplacelle, josta voi ladata web-sovelluksia.

Alustat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Firefox Mobile on tällä hetkellä saatavilla ainoastaan Androidille,[3] sen aiemmat versiot tukivat myös Nokian Maemo ja MeeGo Harmattan -käyttöjärjestelmiä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]