Fairchild Channel F

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Fairchild Channel F

Fairchild-Channel-F.png

Kehittäjä Fairchild Semiconductor
Sukupolvi 2. sukupolvi
Julkaisu Yhdysvaltain lippu Elokuu 1976
Tallennusväline Kasetti
Gamepad.svg
Lisää videopeliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Fairchild Channel F on historian ensimmäinen kasettipohjainen pelikonsoli. Fairchild Semiconductor julkaisi sen elokuussa 1976. Tässä vaiheessa se tunnettiin nimellä Video Entertainment System, mutta Atarin julkaistessa VCS:n seuraavana vuonna, Fairchild vaihtoi konsolinsa nimen. Channel F:lle julkaistiin yhteensä vain 26 peliä.[1] Laitteessa on myös kaksi sisäänrakennettua peliä, Pong ja Hockey.

Channel F perustui Fairchild F8 -CPU:hun, jonka oli kehittänyt Robert Noyce ennen lähtöään Fairchildiltä. Hän perusti lähtönsä jälkeen yrityksen nimeltä Intel. Laite näyttää värikuvaa, ja ääni tulee laitteen sisäisestä kaiuttimesta. Channel F:n ohjaimessa on iso kädensija, ja sen päässä kolmionmuotoinen monitoiminen painike. Painiketta voi kääntää neljään eri suuntaan, kiertää kahteen eri suuntaan, ja painaa alas tavallisen painikkeen tapaan.

Channel F:llä oli suuri vaikutus pelikonsoleiden kehittymiseen, sillä kasettiensa ansiosta Atarikin kehitti kasetillisen konsolin, Atari Video Computer Systemin, josta myöhemmin tuli markkinajohtaja.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. The Dot Eaters: Player 3 Stage 1: Pixel Boxes www.thedoteaters.com. Viitattu 3. maaliskuuta 2007. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.