FC Polla

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
FC Polla
Koko nimi Pallopäät ry
Perustettu 1984
Kaupunki Suomi Tampere, Suomi
Kenttä Kaukajärvi
Sarja

Kutonen Tre (Jalkapallo)

Harraste B-sarja (Futsal)
Puheenjohtaja Suomi Erkki Hakala
Päävalmentaja Suomi Tomi Peltonen
}}
Kotipeliasu
}}
Vieraspeliasu

FC Polla on tamperelainen jalkapallojoukkue ja jalkapallojoukkue FC Mustien Partnerien seuraaja. Tällä hetkellä joukkue pelaa jalkapalloa Tampereen piirin kutosessa ja futsalia harrastesarjassa Ballheads-nimellä. Joukkueeseen on kuulunut tunnettuja muusikoita kuten joukkueen perustajana toiminut Mauri "Moog" Konttinen.[1][2]

Pollan edeltäjäseura FC Mustat Partnerit perustettiin vuonna 1973 (viimeinen kausi 1989). Porukan yhdistävänä tekijänä oli alkujaan Rellu ja toistuvat jälkipelit "keskiolutseurapiireissä" Tampereen keskustan ravintoloissa. Merkillepantavaa oli seuran poliittinen sitoutumattomuus, kun se ei halunnut sitoutua kumpaankaan (TUL ja SUL) leiriin.

Alkuaikoina mukana olivat myös enemmän musiikkipiireistä tutut henkilöt, kuten esimerkiksi Mauri "Moog" Konttinen, Pertti "Veltto" Virtanen sekä Rauli "Rale" Koivisto. Porukan huumoria kuvastaen ensimmäisten pelipaitojen väri oli musta, vaikka tuolloin väri sai olla vain tuomarin käytössä. Myöhemmin vaihtui paidan väri valkoiseksi. Seura pelasi aikanaan sarjatasoilla 4-6 div. Tampereen piirissä.[3]

Pallopäät ry:n perustava kokous pidettiin 1984 silloisella Vapaa-ajan maalla (Hakametsän jäähallin ja Kauppaoppilaitoksen välissä ollut näyttelyalue, jossa oli vuokrasaunoja).

Perustetun seuran runko koostui osin MustaPeen kakkosjoukkueesta ja yhtenä eron syynä idean isän Mauri "Moog" Konttisen mukaan oli, että "kakkonen" ei saanut tarpeeksi vastinetta jäsenmaksuilleen vaan "ykkönen" hyödynsi pelaajamäärältään isomman kakkosjoukkueen rahoja omaan toimintaansa liikaa. Mukaan tuli myös paljon nuorempaa rockhenkistä porukkaa joita ryppyotsaisuus ei liiemmin vaivannut. Näistä suurin osa teki kuitenkin vain lyhyen tähdenlennon jalkapallokentillä, mutta muutama jatkoi pidempäänkin. MustaPeen lopetettua pelaamisen 1989 useita pelaajia siirtyi Pallopäiden riveihin. Joukkueen pelillisesti parhaat vuodet tulivatkin heti tämän jälkeen kahden joukkueen yhdistettyä voimansa.

Seuran nimen tausta selvinnee ensimmäisen kokouspöytäkirjan maininnasta: "Yhdistyksen tarkoitus on pelata enemmän palloa päällä (sekä henkisesti että fyysisesti)".[1]

 • Pallopäät ry perustettiin Tampereella vuonna 1984.
 • Merkittäviä henkilöitä mm.: Jarmo "Bloody" Konttinen, Mauri "Moog" Konttinen, Kari Larmila, Harri Aho, Heikki Jänne, Jari "Eno" Vartiainen, Jukka "Joksa" Jokinen, Antti "Kaski" Kaskimies.
 • Moogetmoogs-yhtyeen viimeiseksi jääneellä äänitteellä "Kekkonen"[4] on laulu "Vasen pakki", jossa lauletaan Pallopäistä, eli FC Pollasta. Laulu on Maurin kunnianosoitus edesmenneelle Jarmo-veljelleen, joka menehtyi yliajossa 1980-luvun lopussa. Jarmo Konttisen pelinumeroa #11 ei käytetä enää Pollassa.
 • FC Polla on pelannut futsalia vuodesta 1997 lähtien alkuun ykkösdivisioonan karsinnoissa, sitten usean vuoden kakkos- ja kolmosdivisioonassa. Nykyään seura pelaa futsal-harrastesarjassa Ballheads-nimellä.
 • Joukkue on pelannut jalkapalloa Tampereen piirin vitosessa ja kutosessa [5][6], kaudella 2015 potkitaan jälleen kutosessa.
 1. a b FC Polla lyhyt historiikki (1973-)1984-2010 FC Pollan kotisivut. Viitattu 15.4.2010.
 2. Moog Konttinen – Jotakin Moogista Rytmi. 01.01.2004. Viitattu 15.4.2010.
 3. Jouni Puronen: Tosissaan muttei vakavissaan Aamulehti. 1988. Viitattu 15.4.2010. [vanhentunut linkki]
 4. Discografia / Moogetmoogs: Kekkonen (CD-EP) moogkonttinen.net. Viitattu 15.4.2010.
 5. Raine Järvinen: Kentäl lairalta Aamulehti. 17.6.2009. Viitattu 18.4.2010.
 6. Jouni Puronen: Suuta ei soiteta Aamulehti. 1988. Viitattu 18.4.2010.