Eyes Adrift

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Eyes Adrift
Tiedot
Toiminnassa 20012003
Tyylilaji Punk
Grunge
Country
Kotipaikka Yhdysvallat
Laulukieli englanti
Jäsenet

Krist Novoselicbasso, laulu
Curt Kirkwoodkitara, laulu
Bud Gaughrummut

Levy-yhtiö

SpinART Records

Eyes Adrift oli lyhytikäinen yhdysvaltalainen superyhtye. Yhtyeen perusti rock-yhtye Meat Puppetsin entinen kitaristi Curt Kirkwood yhdessä Nirvanan entisen basistin Krist Novoselicin ja Sublime-rumpali Bud Gaughin kanssa vuonna 2001. Yhtyeen tekemä musiikki oli sekoitus grunge-, punk-, ja country-musiikkia. Yhtye julkaisi yhden albumin ja hajosi vuonna 2003.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhtye sai alkunsa joulukuussa 2001, kun Curt Kirkwood tapasi omalla soolokiertueellaan Krist Novoselicin. Kirkwood kertoi olevansa kyllästynyt toimimaan sooloartistina ja halusi perustaa uuden yhtyeen. Myös Novoselic oli halukas liittymään, ja he sopivat tapaamisen Kirkwoodin kotiin Texasiin kokeillakseen kuinka homma lähtisi toimimaan. Samoihin aikoihin entinen Sublime-rumpali Bud Gaugh oli etsimässä uutta yhtyettä itselleen ja päätti soittaa ystävälleen Kirkwoodille. Myös Gaugh kutsuttiin Texasiin, ja jamittelusessioiden jälkeen kolmikko päätti perustaa yhtyeen, jonka nimeksi valittiin Eyes Adrift.

Yhtye alkoi nauhoittaa debyyttialbumiaan alkuvuodesta 2002. Nauhoitusten jälkeen yhtye aloitti Amerikan-kiertueen, joka kesti aina vuoden loppuun asti. He esiintyivät lähinnä pienehkoissä ravintoloissa ja yökerhoissa.

Syksyllä 2002 SpinART Records julkaisi yhtyeen debyyttialbumin Eyes Adrift. Albumi sisälsi 12 kappaletta, joista yksi, Alaska, julkaistiin myös singlenä. Kappaleesta julkaistiin myös musiikkivideo. Levy ei myynyt odotetusti, vaan osoittautui flopiksi. Tämän seurauksena Novoselic turhautui musiikkibisnekseen ja päätti jättää yhtyeen vuonna 2003 keskittyäkseen politiikkaan. Tämän jälkeen Kirkwood ja Gaugh perustivat niin ikään lyhytikäiseksi jääneen rock-yhtyeen nimeltä Volcano.

Jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Studiolevyt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. "Sleight of Hand" – 4:11
 2. "Alaska" – 2:51
 3. "Inquiring Minds" – 2:46
 4. "Untried" – 3:56
 5. "Blind Me" – 4:01
 6. "Dottie Dawn & Julie Jewel" – 3:04
 7. "Solid" – 3:37
 8. "Pyramids" – 5:13
 9. "Telescope" – 4:06
 10. "Slow Race" – 5:00
 11. "What I Said" – 4:34
 12. "Pasted" – 15:33

Singlet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä musiikkiyhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.