Evil Dead (vuoden 2013 elokuva)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Evil Dead
Ohjaaja Fede Alvarez
Käsikirjoittaja Fede Alvarez
Rodo Sayagues
Tuottaja Sam Raimi
Bruce Campbell
Robert Tapert
Pääosat Jane Levy
Shiloh Fernandez
Lou Taylor Pucci
Jessica Lucas
Elizabeth Blackmore
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö TriStar Pictures
Ensi-ilta Yhdysvaltain lippu 8. maaliskuuta 2013
Suomen lippu 10. toukokuuta 2013
Kesto 92 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 17 000 000 dollaria
Tuotto 97 542 952 dollaria
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Evil Dead on vuonna 2013 ensi-iltansa saanut kauhuelokuva, jonka on ohjannut Fede Alvarez. Elokuva on uudelleenfilmatisointi Sam Raimin ohjaamasta vuoden 1981 elokuvasta.

Fede Alvarez on vahvistanut, että elokuvalle on suunnitteilla jatko-osa.lähde? Sam Raimi on myös kertonut suunnittelevansa jatko-osaa Pimeyden armeija -elokuvalleen.lähde?

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viisi nuorta: Mia, hänen isoveljensä David, Olivia, Natalie (Davidin tyttöystävä) ja Eric matkaavat Mian ja Davidin entiseen kotiin, joka on nykyisin autiotalo. Retken on tarkoitus vieroittaa Mia huumeista. Mia heittää aineet kaivoon, mutta ei pysty olemaan ilman niitä. Talossa haisee pahalta ja lattiasta löytyy kellarin luukku. David ja Eric löytävät kellarista oudon kirjan, palamisjälkiä ja kuolleita kissoja, mikä viittaa noituuteen. Eric alkaa lukea kirjaa ja lausuu vahingossa loitsun, joka herättää muinaisen demonin. Kirjan mukaan riivatun uhrin sielun voi pelastaa pilkkomalla ruumis osiin, polttamalla elävältä tai hautaamalla elävän uhrin. Ennustuksen mukaan demoni tappaa viisi ihmistä ja nostattaa pedon helvetistä.

Hermostunut Mia vaati päästä pois mökistä, mutta ei saa lupaa. Hän suuttuu ja karkaa autolla pois. Hän ajaa kolarin nähdessään demonisen olennon metsässä. Mia pakenee ja joutuu pensaan vangiksi. Pensas ''raiskaa'' hänet. Muut huomaavat Mian kadonneen ja löytävät hänet metsästä. Mia kertoo muille ''metsän hyökkäyksestä'' ja demonista, joka seurasi häntä taloon. Mian käsissä on haavoja, ja hänet patistetaan suihkuun. Suihkussa hän saa kolmanneen asteen palovammat, ja David lähtee viemään häntä lääkäriin. Tämä ei kuitenkaan onnistu ja he palaavat mökille. Eric tajuaa vapauttaneensa jotain pahaa.

Mökissä Mia alkaa käyttäytyä oudosti ja hänen silmänsä muuttuvat keltaisiksi. Hän uhkaa muita haulikolla ja sanoo ''te kaikki kuolette tänä yönä''. Hän tartuttaa demonin Oliviaan, joka kuorii kasvonsa lasin palalla. Myös Natalie riivataan ja hän sahaa kätensä poikki lihasahalla Mian purtua häntä. Molemmat tytöt kuolevat miesten tappaessa heidät. Eric haavoittuu naulapyssystä ja kuolee verenhukkaan.

David päättää pysäyttää Mian lukitsemalla hänet kellariin ja polttamalla koko talon. Hän ei kuitenkaan pysty tappamaan rakasta siskoaan, vaan päättää haudata hänet elävältä, jolloin pahuus Miassa kuolisi. Kesken hautauksen Mia herää ja anelee veljeään lopettamaan, mutta David ei usko häntä vaan luo haudan umpeen. Sitten hän kaivaa siskonsa ylös ja yrittää elvyttää hänet, mutta ei onnistu. Hän hyvästelee siskonsa ja peittää ruumiin peitolla. Mia kuitenkin herää ja halaa veljeään.

David pyytää Miaa odottamaanja hakee talosta auton avaimet. Hän menee lastenhuoneeseen ja ottaa mukaansa kuvan heistä kaikista. Silloin riivattu Eric hyökkää ja sanoo ''se on tulossa'' viitaten helvetistä tulevaan olioon. David yrittää päästä ulos, mutta lyö viimetingassa oven kiinni pelastaen Mian. David ampuu haulikolla bensakanisteriin, jolloin koko mökki syttyy tuleen ja David saa surmansa. Mia säikähtää ja huomaa taivaalta satavan verta. Silloin hirvittävä olio kaivautuu maan alta ja aikoo tappaa Mian. Taistelussa Mia jää auton alle, jolloin hänen kätensä jää jumiin. Hän saa repäistyä kätensä auton alta, jolloin käsi katkeaa. Mia ottaa moottorisahan ja tappaa demonin. Verisade lakkaa ja aurinko nouse, jolloin Mia jättää palavan mökin taakseen ja kävelee pois.

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  Jane Levy   …  Mia  
  Shiloh Fernandez   …  David  
  Lou Taylor Pucci   …  Eric  
  Jessica Lucas   …  Olivia  
  Elizabeth Blackmore   …  Natalie  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]