Esa Lehtinen (yrittäjä)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee yrittäjää ja iskelmälaulajaa. Samannimistä professoria käsittelee sivu Esa Lehtinen (professori).

Esa Lehtinen, taiteilijanimeltään Jämsän Paroni, on suomalainen Jämsästä kotoisin olevan rengas- ja viihdealan yrittäjä joka on esiintynyt myös itse iskelmälaulajana.

Lehtinen siirtyi rengasalalle ostettuaan 1973 Jämsän Kumikorjaamon jossa hän aloitti autonrenkaiden pinnoituksen. Rengaspinnoittamoa varten valmistui uusi halli 1976 Jämsään. Lehtinen myi myös soraa ja hänellä oli Paroni-Center-niminen kauppakeskus Jämsässä. Lehtinen omisti 1980-luvun alkupuolella jo useita rengasalan liikkeitä Tampereen ja Jämsän seudulla. Hän myi kuitenkin yrityksensä Isko Oy:lle ja muutti asumaan Kanariansaarille.

Lehtinen palasi Suomeen 2001 ja rakensi Nurmijärvelle Ruusulinnan tanssipaviljongin joka avattiin toukokuussa 2001. Lehtisellä oli lisäksi aiemmin Satulinna-niminen tanssipaikka Parolassa. Vuonna 2006 hän palasi myös rengasalalle perustettuaan raskaan kaluston renkaisiin erikoistuneen RuusuRengas-nimisen yrityksen Nurmijärvelle.

Lehtinen esiintyi myös iskelmälaulajana ja hän kiersi vuosina 1964–1993 esiintymässä oman yhtyeensä kanssa. Hän on toiminut lisäksi tanssien järjestäjänä sekä Suomessa että Kanariansaarilla. Lehtinen on tehnyt myös joitain levytyksiä muun muassa kokooma-cd:n Paronin parhaat.

Äänitteitä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Maantiellä. 1983
  • Kaipaan vielä aikaa. 1987
  • Paronin parhaat : cd-levy.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]