Enrique

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Enrique
Enrique Iglesias
Studioalbumin Enrique kansikuva
Studioalbumin tiedot
 Nauhoitettu  1999
 Julkaistu 23. marraskuuta 1999
 Tuottaja(t) Enrique Iglesias, Andres Restripo
 Tyylilaji Pop
 Kesto 53.40
 Levy-yhtiö Interscope
Enrique Iglesiaksen muut julkaisut
Cosas Del Amor
1998
Enrique
1999
Escape
2001

Enrique on espanjalaissyntyisen laulaja Enrique Iglesiasin neljäs studioalbumi, joka julkaistiin vuonna 1999. Tällä albumilla Iglesias nousi lopullisesti ympäri maailman tunnetuksi laulajaksi. Läpimurtoon vaikutti ehkä se, että albumi oli Iglesiasin ensimmäinen englanninkielinen.

Vähän ennen albumin tekoa Iglesias oli solminut levytyssopimuksen Interscopen kanssa. Tuolloin useat suuret levy-yhtiöt olivat käyneet kovaa kilpailua Bailamos-menestyskappaleensa ansiosta maineeseen nousseesta laulajasta. Bailamos julkaistiin myös tällä albumilla, vaikka se oli ollut jo edellisen Cosas del Amor -albumin erikoispainoksessa sekä Wild Wild West -elokuvan soundtrackilla.

Enrique sisälsi muitakin suosikkeja. Singleinä julkaistiin Bailamosin lisäksi Rhythm Divine, Be with You, You Are My #1, Could I Have This Kiss Forever (duetto Whitney Houstonin kanssa) ja Sad Eyes, jonka alkuperäinen esittäjä on Iglesiaksen nuoruuden esikuva Bruce Springsteen. Albumilla oli myös espanjankielinen versio kyseisestä kappaleesta (Mas Es Amar). Enrique-albumi aloittikin Iglesiakselle nyt jo vakiintuneen tavan julkaista englanninkielisillä albumeillaan myös espanjankieliset versiot joistakin kappaleista. Tällä albumilla niitä edustavat Ritmo Total (Rhythm Divine) ja No Puedo Mas Sin Ti (I'm Your Man).

Albumista tehtiin hieman erilaisia versioita eri maiden markkinoille. Ensimmäiset 13 kappaletta olivat mukana kaikissa painoksissa, mutta niiden lisäksi Isossa-Britanniassa julkaistussa erikoispainoksessa oli mukana Fernando Garibayn tekemä remix-versio Rhythm Divine -kappaleesta ja Venäjällä julkaistussa erikoispainoksessa oli mukana You're My #1 -kappale, jossa Iglesiaksen kanssa lauloi tataariartisti Alsu.

Albumi nousi heti Yhdysvaltojen Billboard 200 -listalle sijalle 32. Myöhemmin se ylitti Yhdysvalloissa platinalevyrajan. Eniten albumia ostettiin kuitenkin Kanadassa, jossa se myi nelinkertaisesti platinalevyn verran. Espanjassa levyä myytiin kolminkertaisesti platinalevyn verran, Saksassa, Italiassa, Norjassa ja Puolassa platinaan ja 28 maassa kultalevymyyntiin. Yhteensä maailmanlaajuinen myynti oli noin 6,5 miljoonaa kappaletta.

Kappaleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Rhythm Divine
 2. Be with You
 3. I Have Always Loved You
 4. Sad Eyes
 5. I'm Your Man
 6. Oyeme
 7. Could I Have This Kiss Forever (duetto Whitney Houstonin kanssa)
 8. You're My #1
 9. Alabao
 10. Bailamos
 11. Ritmo Total
 12. Mas Es Amar
 13. No Puedo Mas Sin Ti
 14. Rhythm Divine (Fernando Garibay Remix) (Ison-Britannian erikoispainoksessa) / You're My #1 (duetto Alsun kanssa) (Venäjän erikoispainoksessa)