Escape (Enrique Iglesiasin albumi)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Escape
Enrique Iglesias
Studioalbumin Escape kansikuva
Studioalbumin tiedot
 Nauhoitettu  2001
 Julkaistu 30. lokakuuta 2001
 Formaatti CD
 Tuottaja(t) Enrique Iglesias, Andres Restrepo
 Tyylilaji pop
 Levy-yhtiö Interscope
Listasijoitukset
 • Australia: #1
 • Billboard 200: #2
 • Iso-Britannia: #1
Enrique Iglesiasin muut studioalbumit
Enrique
1999
Escape
2001
Quizás
2002

Escape on espanjalaislaulaja Enrique Iglesiasin viides studioalbumi, joka julkaistiin vuonna 2001. Lisäksi vuoden 2002 loppupuolella julkaistiin erikoispainos, joka sisälsi kaksi uutta kappaletta.

Escapen tunnetuin kappale on singlenäkin julkaistu Hero, josta albumilla on myös espanjankielinen versio Héroe ja nopeatempoisempi Metro Mix -versio. Espanjankieliset versiot on tehty lisäksi kappaleista Escape (Escapar) ja Don't Turn Off the Lights (No Apagues la Luz). Singleinä julkaistiin Heron lisäksi Escape, Don't Turn Off the Lights, Love to See You Cry, Maybe ja To Love a Woman.

Yhteensä albumilla on kymmenen kappaletta, joiden lisäksi se sisältää kolme espanjankielistä versiota sekä Heron Metro Mix -version. Erikoispainoksen kaksi uutta kappaletta olivat Mark Taylorin tekemä remix Maybe-kappaleesta ja Lionel Richien kanssa laulettu duetto To Love a Woman.

Myynti ja listamenestys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Escape debytoi Billboard 200 -listalla sijalla 2. myyden 267 000 kappaletta ensimmäisen viikon aikana. Se oli Iglesiasin korkein debytointi kyseisellä listalla. Samanaikaisesti albumin tunnetuin kappale, Hero nousi Ison-Britannian listakärkeen tehden Iglesiasista ensimmäisen latinoartistin, joka on pitänyt yhtä aikaa hallussaan sekä albumi- että singlelistan kärkipaikkaa.

Yhdysvalloissa Escape myi triplaplatinaa, Isossa-Britanniassa nelinkertaista platinaa, Irlannissa viisinkertaista platinaa, Kanadassa kuusinkertaista platinaa, Australiassa viisinkertaista platinaa, Intiassa triplaplatinaa ja Saksassa tuplaplatinaa. Toistaiseksi albumia on myyty maailmanlaajuisesti yli yhdeksän miljoonaa kappaletta, mikä tekee siitä Iglesiasin myydyimmän albumin.

Kappaleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Escape
 2. Don't Turn Off the Lights
 3. Love to See You Cry
 4. Hero
 5. I Will Survive
 6. Love 4 Fun
 7. Maybe
 8. One Night Stand
 9. She Be the One
 10. If the World Crashes Down
 11. Escapar
 12. No Apagues la Luz
 13. Héroe
 14. Hero (Metro Mix)
 15. Maybe (Mark Taylor Mix) *
 16. To Love a Woman (duetto Lionel Richien kanssa) *

Tähdellä merkityt kappaleet vain erikoispainoksessa.

Tämä musiikkialbumiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.