Elmar Brok

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Elmar Brok, 2014

Elmar Brok (s. 14. toukokuuta 1946) on saksalainen Euroopan unionin parlamentin keskusta-oikeistolaisen EPP-ED-parlamenttiryhmän jäsen. Hän on opiskellut lakia ja hallintoa Edinburghin yliopistossa, ja ammatiltaan hän on radiotoimittaja. Europarlamentin jäsen hänestä tuli 1980. Brok on toiminut europarlamentissa mm. itälaajenemisen raportoijana. Hän ei kannata EU:n nopeaa laajenemista. Brok kannatti 2004 kristinuskon mainitsemista EU:n perustuslakisopimusehdotuksen esipuheessa luovuttamalla Strasbourgissa tiedotustilaisuudessa yli miljoonan ihmisen allekirjoittaman vetoomuksen asiasta.

Elmar Brok tuomitsi 19. lokakuuta 2005 Suomen ulkoasiainministeri Erkki Tuomiojan 16. lokakuuta 2005 Turun Sanomissa Euroopan parlamenttia kohtaan esittämän kritiikin, jonka Alexander Stubb oli nostanut esille konservatiivien ulkosuhderyhmässä. Tuomioja oli kritisoinut Euroopan unionin parlamenttia siitä, että se antaa lausuntoja ulkopoliittisissa asioissa, joihin sillä ei ole toimivaltaa. Brok ennusti vaikeuksia Suomen tulevalle EU-puheenjohtajuuskaudelle, mikäli Suomen hallitus aliarvioi demokraattisesti valittua Euroopan parlamenttia.

Elmar Brok laati raportin, minkä perusteella Euroopan unionin komission olisi määriteltävä se, miten laajalle Euroopan unioni voi laajentua.

Joidenkin katolilaiseen keskustaan kuuluvien poliitikkojen tavoitteena on estää Turkin EU-jäsenyys ja samalla mahdollinen myöhemmin Ukrainan EU-jäsenyys Euroopan unionin perustuslakisopimuksen avulla, mikä mahdollistaisi Euroopan unionin syventämisen siten, että sen laajeneminen tulisi mahdottomaksi.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Euroopan unionin perustuslakisopimus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Euroopan parlamentin kompetenssi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä poliitikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.