Elasto Mania

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Elasto Mania
Kehittäjä Balázs ja Csaba Rózsa
Jakelija Steam ja App Store
Julkaistu 2000
Lajityyppi pulmapeli, moottoripyöräsimulaattori (d) ja indievideopeli
Pelimuoto yksinpeli
Alusta Windows
Jakelumuoto Digitaalinen jakelu
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Elasto Mania (tunnetaan myös nimellä Elma) on Balázs ja Csaba Rózsan tekemä tietokonepeli vuodelta 2000. Elasto Mania on 2D-moottoripyöräpeli Microsoft Windowsille ja MS-DOSille. Siinä on tarkoitus kerätä kartasta kaikki omenat ja ajaa maaliin, joka tavallisesti on kukka. Moottoripyörä on epärealistinen, sillä sen jouset voivat venyä lähes kymmenkertaisiksi. Peli on jatko-osa MS-DOSille julkaistulle moottoripyöräpelille Action SuperCross (1997). Eroina edeltäjään ovat parempi grafiikka ja uudet tasot. Pelin ilmaisjakeluversio sisältää 18 rataa, kun taas maksullisessa kokoversiossa niitä on 54.

Pelin tasoissa painovoiman suunta voi vaihdella (ylös, alas, oikealle tai vasemmalle). Omia tasoja voi tehdä pelin sisäisellä tasoeditorilla vasta läpäistyään pelin viisi ensimmäistä tasoa. Elasto Manialle on myös ulkoinen tasoeditori nimeltään Advanced Level Editor (ALE).

Myös kaksinpeli on mahdollista. Siinä pelaajan pitää saada kiinni toinen pelaaja, eikä pelaajan tarvitse myöskään kerätä omenoita tai päästä maaliin.

Peli poiki myös klooneja kuten X-Moton.

Toukokuussa 2020 peli julkaistiin uudelleen Steamissa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]