X-Moto

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
X-Moto
Xmoto1.jpg
Kehittäjä Kehittäjät
Julkaistu
Lajityyppi ajopeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Alusta Alustariippumaton
Lisenssi GPLv2 (en)
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

X-Moto on kaksiulotteinen motocross-peli, jossa fysiikka on tärkeä osa peliä. Perusteiltaan peli on suuremmilta osin klooni Elasto Maniasta, mutta fysiikkamalli on erilainen.

X-Motossa voi myös tallentaa omien pelien uusintoja ja lähettää niitä X-Moton sivuille. X-Motossa on kehittynyt huonetoiminto, joka mahdollistaa kavereiden kanssa kisaamisen ja huipputuloksien haamujen katselemisen. Kenttiä voi pelata korkeintaan neljän pelaajan moninpelinä.

Pelissä on tehtävänä kerätä kaikki mansikat ja päästä kukan luokse. Tosin nykyään X-Motoa voi muovata omanlaiseksi erilaisilla teema-tiedostoilla.

Kentät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peliin tehdään koko ajan lisää kenttiä, joita voi ladata pelin kautta tai pelin internet-sivuilta. Kenttiä löytyy jo yli 2000 ja lisää tulee nopeaan tahtiin. Kenttiä voi myös tehdä itse lataamalla siihen tarkoitukseen tehdyn inkscape-lisäosan nimeltään Inksmoto Level Editor.[1]

Kenttiin voi lisätä muun muassa liikkuvia palikoita, dynaamisia tasoja ja Lua-kielisiä skriptejä. Ja nykyään myös interaktiivisia palikoita jonka vuoksi fysiikasta tulee vielä tärkeämpi.

Skriptaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

X-Moto kenttiin voi lisätä skriptejä. Esimerkiksi voit vaikuttaa pelin fysiikkaan, palikoihin ja sprite-grafiikkaan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. How to create smooth levels using Inkscape xmoto.tuxfamily.org. Viitattu 23.9.2009. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]