Dustin Moskovitz

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Dustin Moskovitz on yksi Facebookin perustajista. Moskovitz toimi yhtiön ensimmäisenä teknisenä johtajana. Moskovitz oli mukana kehittämässä Facebookin alkuperäistä alustaa, joka on kasvanut yhdeksi maailman suurimmista sosiaalisen median alustoista. Hän oli vastuussa monista Facebookin keskeisimmistä ominaisuuksista, kuten uutissyötteestä ja ryhmistä, jotka toimivat edelleen keskeisinä osina alustaa.

Vuonna 2008 Moskovitz perusti yhdessä Dustin Rosenin kanssa projektinhallintasovellus Asanan, joka on suunnattu yrityksille ja yhteisöille. Asana on suunniteltu helpottamaan tiimityötä ja projektien hallintaa. Sovellus on saavuttanut suuren suosion ja sitä käyttävät monet suuret yritykset ympäri maailmaa. Moskovitz on myös perustanut hyväntekeväisyysjärjestö Good Venturesin, joka keskittyy globaaleihin ongelmiin, kuten köyhyyteen ja terveydenhuoltoon. Järjestö on tehnyt yhteistyötä monien muiden hyväntekeväisyysjärjestöjen kanssa ja on saanut aikaan merkittäviä tuloksia eri puolilla maailmaa.

Moskovitz on yksi maailman nuorimmista miljardööreistä ja hänen nettovarallisuutensa on arvioitu yli 20 miljardiin dollariin. Hän on myös tunnettu filantrooppi, joka on lahjoittanut merkittäviä summia hyväntekeväisyyteen. Moskovitz on ollut mukana monissa aloitteissa, jotka pyrkivät ratkaisemaan globaaleja ongelmia, kuten ilmastonmuutos ja köyhyys.lähde?