Drew Miller

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Drew Miller
Henkilötiedot
Syntynyt17. helmikuuta 1984 (ikä 40)
Dover, New Jersey
Kansalaisuus  Yhdysvallat
Jääkiekkoilija
Pelipaikka vasen laitahyökkääjä
Maila vasen
Pituus 188 cm
Paino 82 kg
Pelaajaura
Pääsarjaura 2006–2018
Seurat Anaheim Ducks
Tampa Bay Lightning
Detroit Red Wings
Brynäs IF (SHL)
NHL-varaus 186. varaus, 2003
Mighty Ducks of Anaheim

Drew Miller (s. 17. helmikuuta 1984) on yhdysvaltalainen entinen ammattilaisjääkiekkoilija. Hän pelasi urallaan 11 kautta NHL-liigassa edustaen Anaheim Ducksia, Tampa Bay Lightningia ja Detroit Red Wingsiä. Hän on maalivahti Ryan Millerin pikkuveli.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Junioriura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miller pelasi juniorikiekkoa Capital Central Pridessa NAHL-juniorisarjassa vuosina 2001–2003. 102 pelissä hän teki 32 maalia ja syötti 28 eli teki yhteensä 60 pistettä. Kauden 2002–2003 alussa hän siirtyi USHL:ään.

17-vuotias Miller pelasi USHL-joukkue River City Lancersissa kaudella 2002–2003 tehden 14 maalia ja 11 syöttöä. 11 pudotuspeliottelussa hän teki yhdeksän pistettä ja auttoi Lancersin USHL:n finaaleihin asti, jossa se kuitenkin joutui taipumaan kolmessa ottelussa Lincoln Starsille. Miller pelasi kahden muun nykyisen NHL-pelaajan Matt Carlen ja Paul Stastnyn kanssa ja hänet nimettiin USHL:n tähdistöjoukkueeseen.

Miller siirtyi seuraavaksi pelaamaan CCHA:han Michiganin osavaltionyliopiston joukkueeseen Michigan State Spartansiin. Hän teki ensimmäisen yliopistomaalinsa 2. tammikuuta 2004 Pohjois-Michiganin yliopiston joukkuetta Wildcatsia vastaan. Hän teki yliopistossa ensimmäisellä kaudellaan 41 ottelussa kymmenen pistettä, toisella 40 ottelussa 33 pistettä ja viimeisellä 44 pelissä 43 pistettä. Viimeisellä Spartansissa pelaamallaan kaudella Miller valittiin joukkueen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Sen lisäksi hänet nimettiin myös CCHA:n parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi. Hänen autettuaan Michiganin yliopisto CCHA:n mestaruuteen, hänet valittiin turnauksen tähdistöön.

Kauden jälkeen Miller varattiin silloiseen Mighty Ducks of Anaheimiin kuudennella kierroksella 186. pelaajana NHL:n vuoden 2003 varaustilaisuudessa.

Ammattilaisura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Johdettuaan Spartansin pistepörssiä ja oltuaan joukkueen kapteeni kaudella 2005–2006, Miller teki kahden vuoden tulokassopimuksen Anaheim Ducksin (silloin Mighty Ducks of Anaheim) kanssa 4. toukokuuta 2006. Hän liittyi Anaheimin AHL:ssä pelaavaan farmijoukkue Portland Piratesiin, jossa pelasi yhden ottelun pudotuspelien toisella kierroksella Hartford Wolf Packia vastaan.

Seuraavalla kaudella 2006–2007 Miller pelasi 79 ottelussa Piratesin paidassa viimeistellen 16 maalia ja syöttäen 20 osumaa eli yhteensä hän teki pisteitä 36, joka oikeutti joukkueen sisäisen pistepörssin kolmannelle sijalle.

Vuonna 2007 Miller nousi jälleen ylemmälle tasolle pelaamaan hänen ensin edustamansa joukkueen tiputtua jatkosta. 16. huhtikuuta 2007 Miller kutsuttiin Portlandista Anaheimiin. Hän teki debyyttinsä Ducksissa ja NHL:ssä kolme päivää myöhemmin Honda Centerissä, jossa pelattiin läntisen konfrenenssin neljännesfinaaleiden viimeinen peli Minnesota Wildia vastaan.

Päävalmentaja Randy Carlylella oli vapaa paikka vasemmalle laitahyökkääjälle Ducksin ensimmäisessä hyökkäyskentässä Andy MacDonaldin ja Teemu Selänteen rinnalla Chris Kunitzin loukkaannuttua. Ensimmäisessä pelissään hänet laitettiin ensimmäiseen kentälliseen MacDonaldin ja Selänteen kanssa. Anaheim voitti kauden päätteeksi Stanley Cupin Millerin pelattua vain neljä ottelua NHL:ssä. Miller pelasi Anaheimissa vielä kahden kauden ajan ennen kuin hänet kaupattiin kesällä 2009 Tampa Bay Lightningiin. Vastineeksi Tampa Bay antoi Anaheimille venäläisen laitahyökkääjä Evgeny Artyukhinin.

10. marraskuuta 2009 Tampa Bay asetti Millerin waivers-listalle, josta Detroit Red Wings hänet poimi. Hän pelasi ensimmäisen kerran Detroitissa kaksi päivää myöhemmin 12. marraskuuta Vancouver Canucksia vastaan ollen jäällä pelin aikana 11 minuuttia ja 33 sekuntia. Hän teki ensimmäisen maalinsa Detroitin paidassa 23. marraskuuta Nashville Predatorsia vastaan. Alun perin Detroitiin vain loukkaantuneiden pelaajien korvaajaksi hankittu Miller saikin vakuutettua seuran ja hankittua itselleen vakituisen pelipaikan syrjäyttäen muita nuorempia pelaajia. Sen jälkeen hän pelasi joukkueessa monissa eri rooleissa. Hän teki kauden 2009-2010 aikana kymmenen maalia ja syöti yhdeksän muiden tekemää osumaa. Lightningissa hän ei saanut yhtäkään pistettä. Hän pelasi molemmissa joukkueissa yhteensä 80 pistettä.

Kesällä 2010 Miller teki Red Wingsin kanssa yhden vuoden mittaisen jatkosopimuksen, jonka arvo oli 650 000 dollaria. Hän pelasi kaudella 2010–2011 67 pelissä, joissa teki jälleen kymmenen maalia ja syötti tällä kertaa kahdeksan osumaa. Hän pelasi kauden aikana rouhijana kolmannessa ja neljännessä hyökkäyskentällisessä, jonka lisäksi pelasi myös alivoimalla. Suurimmassa osassa peleistä Millerin ketjussa pelasi Justin Abdelkader, Darren Helm, Patrick Eaves ja/tai veteraani Kris Draper. Tämä kuitenkin riippui loukkaantumisista sekä siitä, näkikö Mike Babcock tarpeelliseksi ketjujen muuttamisen.

Seuraavalla kaudella Miller ja Red Wings solmivat kahden vuoden jatkosta, josta Miller sai palkkaa 1,675 miljoonaa dollaria. Keskimäärin palkka oli siis 837 500 dollaria per kausi. 19. helmikuuta 2012 Miller rikkoi henkilökohtaisen yhden kauden maaliennätyksensä tehdessään kauden 12. maalinsa 3-2 -voitossa San Jose Sharksia vastaan.

Kauden 2012–2013 alun työsulun aikana Miller pelasi brittiläisessä EIHL-joukkue Braehead Clanissa.

29. kesäkuuta 2013 Miller ja Red Wings sopivat kolmen vuoden jatkosta joukkueessa. Sopimus toi Millerille kaikilta kausilta yhteensä 4,05 miljoonaa dollaria.

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Drew Miller