Dr Pepper

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Dr Pepper
Dr Pepper -juomaa 0,5 litran muovipullossa
Dr Pepper -juomaa 0,5 litran muovipullossa
Tyyppi Virvoitusjuoma
Valmistaja Dr Pepper Snapple Group
The Coca-Cola Company (Eurooppa)
Alkuperä Yhdysvallat
Valmistus aloitettu 1885
Muunnelmat Pibb Xtra
Dr. Wells
Dr Thunder

Dr Pepper on Dr Pepper Snapple Groupin ”23 eri maun" virvoitusjuoma. Se on Yhdysvaltain kolmanneksi suosituin virvoitusjuoma.lähde? Juomasta on olemassa myös versiot Cherry Vanilla Dr Pepper, Dr Pepper Cherry, Dr Pepper Dark Berry ja Dr pepper & Cream soda sekä sokerittomat Dr Pepper Zero ja Diet Cherry Vanilla Dr Pepper. Euroopassa juomaa myy The Coca-Cola Company. Dr Pepper sisältää kofeiinia.

Juoman nimi oli alun perin Dr. Pepper. Piste Dr:n perästä poistettiin 1950-luvulla.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alun perin Dr Pepperiä valmisti Morrisonin Old Corner Drug Store Waco. Dr Pepperin maku toi tuotteelle suuren suosion, kun se tuotiin markkinoille vuonna 1885.lähde? Makua ei ole muutettu yli vuosisadan aikana, ja juoma on edelleen yksi Yhdysvaltain suosituimmista.

Nimi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dr Pepperin nimestä liikkuu monenlaisia teorioita. Erään teorian mukaan nimessä oleva ”pep” viittaa pepsiiniin. Toiset puolestaan uskovat, että juoma nimettiin erään todellisen Dr. Pepperin mukaan. Todennäköisin epäilty on tohtori Charles T. Pepper, jonka myös Dr Pepperin edellinen valmistaja Dr Pepper/7 Up, Inc. on kertonut olleen juoman nimen inspiraatio. Tiedon totuudenmukaisuudesta ei ole tietoa. Toinen todennäköinen epäilty on Dr. Pepper Christiansburgista, Virginiasta.[1]

Dr Pepper Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dr Pepperiä myydään Suomessa muovipulloissa ja myös tölkeissä[2] import-tuotteina tietyissä kaupoissa. Amerikassa sitä myydään tölkeissä ja lasipulloissa. Suomessa juomaa valmistaa lisenssillä Oy Sinebrychoff Ab.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä ruokaan, juomiin, ravintoon tai ruoanlaittoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.