Donald Duck’s Playground

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Donald Duck's Playground)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Donald Duck’s Playground
Donald Duck’s Playgroundin - Commodore 64 -version kansikuva.
Donald Duck’s Playgroundin - Commodore 64 -version kansikuva.
Kehittäjä Sierra On-Line
Julkaisija U.S. Gold
Jakelija Disney Interactive Studios
Suunnittelija Al Lowe
Pelimoottori Adventure Game Interpreter
Julkaistu Commodore 64-versio
1984
Amiga-versio
1986
Atari ST-versio
1986
MS-DOS-versio
1988
Lajityyppi opetuspeli
Pelimuoto yksinpeli
Alusta Commodore 64, Amiga, Atari ST, MS-DOS
Jakelumuoto Levyke
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Donald Duck’s Playground on Sierra On-Linen kehittämä ja U.S. Goldin vuonna 1984 Commodore 64:lle julkaisema opetuspeli. Peli perustuu Walt Disneyn tunnettuun animaatio- ja sarjakuvasankariin Aku Ankkaan. Peli käännettiin myös Atari ST:lle, Amigalle sekä MS-DOSille. Pelin pääsuunnittelija ja muusikko oli Al Lowe.

Pelaaja ottaa pelissä Aku Ankan roolin. Akun työnä on yksinkertaisesti kerätä niin paljon rahaa kuin mahdollista. Tehdäkseen tämän Aku voi hankkia itselleen töitä neljästä eri paikasta: vihanneskauppiaalta, rautatieltä, lelukaupasta tai lentokentältä. Kukin työ kestää pelaajan valinnan mukaan yhdestä kahdeksaan minuuttiin, jona aikana Akun on ansaittava mahdollisimman paljon rahaa.

Aku töissä rautatiellä pelin Commodore 64-versiossa.

Akulla on erilainen tehtävä joka työpaikassa. Hän ansaitsee tietyn summan rahaa jokaisesta suorittamastaan työstä; kun pelin vaikeusasteeksi on asetettu keskitaso, palkat tuplaantuvat, ja kun pelataan edistyneellä tasolla, palkat triplaantuvat.

Vihanneskauppiaalla
Akulle heitellään vihanneksia trukin perältä, ja hänen tehtävänään on lajitella vihannekset kolmeen laatikkoon. Yksi laatikoista on vesimeloneille, toinen kurpitsoille ja kolmas cantaloupemeloneille. Jokainen vihannes heitetään satunnaiselle etäisyydelle, jolloin Akun täytyy napata se ja laittaa se oikeaan laatikkoon. Akun epäonnistuessa vihanneksen kiinniottamisessa tai laittaessa vihannes väärään laatikkoon, se murskaantuu, eikä Aku saa rahaa. Aku ansaitsee yhden sentin kustakin oikein lajitellusta vihanneksesta.
Lelukaupassa
Akun tehtävänä on laittaa liukuhihnalta saamansa lelut oikeaan paikkaan leluhyllylle. Noin joka viidestoista sekunti juna ohittaa lelukaupan läheisellä rautatiellä. Mikäli leluhyllyn ovi on avoinna junan tärisyttäessä maata, hyllyltä putoaa leluja ja Aku menettää rahansa. Akun täytyykin sulkea leluhyllyn ovi junan lähestyessä. Aku ansaitsee 5 senttiä jokaisesta leluhyllylle oikein asettaneestaan lelusta.
Rautatiellä
Aku on kontrolloimassa rautatien ohjauspaneelia, joka säätelee rautatiellä olevia vaihteita. Akun täytyy käännellä vaihteita siten, että tavaravaunut voivat vastaanottaa lastinsa ja kuljettaa sen oikeaan kaupunkiin. Aku ansaitsee 15 senttiä jokaisesta perille kuljetetusta lastista.
Lentokentällä
Akun tehtävänä on lajitella liukuhihnalta saamiansa paketteja rahtiautoon, joka vie ne lentokoneeseen. Paketit on merkitty eri puolella Yhdysvaltoja sijaitsevien kaupunkien mukaan, joihin ne on määrä lennättää. Akun täytyy heittää kukin paketti ohi ajavan rahtiauton kyydissä olevaan tiettyyn laatikkoon. Lopuksi lentokone lähtee ja Akun täytyy lopettaa lajittelu. Aku ansaitsee 3 senttiä jokaisesta oikein lajitellusta paketista.

Leikkikenttä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aku voi ostaa kovalla työllä ansaitsemillaan rahoilla erilaisia leikkikentälle sijoitettavia esineitä, kuten tikapuita tai keinuja, sukulaispoikiensa Tupun, Hupun ja Lupun iloksi. Kukin esine voidaan sijoittaa tiettyyn paikkaan leikkikentälle. Ylittäessään rautatien, Aku kutsuu paikalle yhden ankanpojista, jolloin pelikontrolli siirtyy Akusta ankanpoikaan, joka voi leikkiä leikkikentällä.