Dave Forestfield

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Dave Forestfield
Tiedot
Tyylilaji blues, country, rock, folk
Kotipaikka Kuopio
Laulukieli englanti
Jäsenet

Dave Forestfield, laulu, kitara, urut, basso, piano
Petteri Soininenbasso
Kingfish Willierummut
Tero Kaariopiano, koskettimet
Jo' Buddylaulu

Entiset jäsenet

Jarkka Rissanenkitara
Toni Lundenkitara
Ilkka Vartiainenkitara
Tero Sundellrummut
Mika Ryhänenrummut
J.P. Hautalampirummut
Sami Harlin, perkussiot
Jere Venäläinenpiano, urut
Tomi Kosonen, saksofoni
Taneli Heikkinen, saksofoni
Lauri Ronimus, trumpetti
Mari Paul, taustalaulu
Pauliina Pohjolainen, saksofoni
Anssi Huotari, haitari
Diddy Hawkins, trumpetti

Levy-yhtiö

Propaganda records

Aiheesta muualla
daveforestfield.com

Dave Forestfield (oik. Tatu Metsäpelto, s. 1970) on suomalainen laulaja-lauluntekijä, joka on 1990-luvulta asti esiintynyt pääasiassa pohjoismaisissa musiikkiklubeissa eri kokoonpanoilla. Daven musiikilliset juuret ovat amerikkalaisen rytmimusiikin osa-alueissa countryssa, bluesissa, folkissa, varhaisessa rock’n’rollissa ja jazzballadeissa. Esikoisalbumin Continental Dinner julkaisi Propaganda Records syksyllä 2009. Seuraava albumi Worn Out Dreams ilmestyi 5. toukokuuta 2010. Vuoden 2013 albumilta Wasteland Teens ilmestyi sinkkuna ja videona. Uusin albumi on Loyal Till The Bitter End tammikuulta 2015, jonka Finnish Blues Awardsin voitolla palkitulla sinkulla ja videolla I Believe The Change Will Come esiintyy myös Jo’ Buddy. Levyt jakelee Playground Music. Vuodesta 2013 hän on esiintynyt myös duona Jarkka Rissanen & Dave Forestfield Gospel Rhythm Revue, johon liittyen uusin albumi vuodelta 2015 on Songs our mama taught us. Metsäpellon pojat Aarni ja Jaakko soittavat hard rock -yhtye Block Busterissa.

Continental Dinner[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dave Forestfieldin musiikki on tyylillisesti omintakeisen laidback, lyriikkapainotteinen olematta siltikään kokonaisuutena retroa. Taustoista huolehtii laaja-alainen orkesteri, jonka taustat ovat mm. Tehosekoitin-, Aavikko-, Syksy- ja Mickey And The Students -yhtyeissä, joista jälkimmäisessä Dave itsekin toimii muusikkona, tuottajana sekä säveltäjänä.

Worn Out Dreams[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuten edeltäjänsä, myös Worn Out Dreams on kokonaisuus, jonka musiikilliset esikuvat ovat pääasiassa 1940-, 1950- ja 1960-lukujen country-, soul- ja bluestraditiossa. Kappaleet ovat tällä kertaa enemmän tulkinnan keskiössä. Vierailijoiden lisäksi mukana ovat nyt myös haitaristi Anssi Huotari ja omaa jazztrioaan luotsaava Pauliina Pohjolainen.

Party Music For Wasteland Teens[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Party Music For Wasteland Teens ilmestyi lokakuun 18. päivä vuonna 2013. Kyseessä on teemalevy, jonka näyttämönä on paikka, jossa toisen menetys on toisen menestys ja toisen onni on aina toiselta pois. Levy sisältää 15 kappaletta. Kohokohtien joukossa on yli 7-minuuttinen Boy With a Plan, mainittu tuttu tarina kuinka yhden unelman toteutuminen murskaa toisen unelman.

Loyal Till The Bitter End[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Singlenä ja videona albumilta ilmestyi 28. marraskuuta 2014 duetto Jo’ Buddyn kera nimeltään I Believe The Change Will Come. Kappaleesta tekijä sai Finnish Blues Awards -palkinnon 2015. Albumilla singer-songwriter liikkuu amerikkalaisen juurimusiikin kentällä käyttäen sitä oman ilmaisunsa pohjana. Forestfieldin humoristinen puoli tulee vahvimmin esiin kappaleissa Big Wheels ja Lock Up Your Heart, kun taas yksin esitetty Before Our Time on kuin kaukaa tulevaisuudesta esitetty vastine John Lennonin Imaginelle. Paikoin kryptisen tarinankerronnan ja jopa psykedeelisten vivahteiden vastapainona Shining Trees ja I Believe The Change Will Come hyödyntävät gospelin selkeää ilmaisua. Forestfieldin poliittiset ajatukset saavat tilaa varsinkin kappaleissa Hollow Log ja Matthew Mills. Albumin pohjimmainen ajatus on lojaalisuus aina katkeraan loppuun saakka.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Singlet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • 4 Women (digital, Propaganda Records, 2009)
  • Wasteland Teens (digital, Propaganda records, 2013)
  • with Jo' Buddy: I Believe The Change Will Come (video ja digital, Propaganda Records, 2014)
  • Maybe Mexico (Propaganda Records, 2018)

Esiintyy albumeilla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Esiintyy singleillä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]