Danny Wilde

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Danny Wilde (s. 1956 Maine, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen muusikko. Hän on The Rembrandtsin laulaja-kitaristi, mutta hän on julkaissut myös sooloalbumeita.

Nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wilden lapsuus oli hyvin köyhä, mutta hän kävi koulua normaalisti niin kuin muutkin lapset. Kun Wilde sai päättötodistuksen, hän oli taitava kitaristi ja hänellä oli hyvä ääni. Hän kasasi pienimuotoisia klubibändejä, jotka kaikki ajan mittaan hajosivat. Loppujen lopuksi, kun mikään yhtye ei menestynyt, hän päätti vuonna 1986 lähteä soolouralle. Samana vuonna julkaistiin Wilden ensimmäisen albumi nimeltä The Boyfriend joka sai paljon radiosoittoa ja joka menestyi kohtalaisen hyvin. Vuonna 1988 julkaistiin hänen toinen levynsä Any Man's Hunger, jonka jälkeen hän alkoi tehdä ylijäämistä kappaleista uutta levyä. Vuonna 1988 hän alkoi tehdä kolmatta soololevyään nimeltä Danny Wilde. Wilden kolmas albumi julkaistiin vuonna 1989. Albumit julkaisi Geffen Records, joka julkaisi myös niihin aikoihin huippusuosiossa olevan Guns N' Rosesin albumeita.

The Rembrandts ja suursuosio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1990 Wilde kasasi ympärilleen yhtyeen, jolle hän antoi nimen The Rembrandts. Bassoon hän valitsi Phil Solemin, joka oli hänen lukioaikainen opiskelukaveri, joka aina tuki Dannya kun muut kiusasivat. Rumpuihin tuli Pete McRae, joka ei koskaan ollut yhtyeen täysvaltainen jäsen. The Rembrandts teki kolme studiolevyä 1990-luvulla, hajosi vuonna 1996 ja julkaisi kokoelmia kunnes palasi vuonna 2000 ja teki uuden studioalbumin, Lost Togetherin vuonna 2001.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Rembrandts[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sooloura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Quick[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Great Buildings[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]