Damani Ralph

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Damani Ralph

Damani Ralph (s. 6. marraskuuta 1980 Kingston, Jamaika) on jamaikalainen jalkapalloilija. Hyökkääjän seura on Venäjän pääsarjan FK Rubin Kazan.

Ralph aloitti uransa pelaamalla yliopistojalkapalloa Yhdysvalloissa Meridian Community Collegessa. Siellä hän viimeisteli 59 maalia 45 ottelussa, ja hänet valittiin NJCAA-turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Tämän jälkeen Ralph siirtyi University of Connecticutiin, missä hän jatkoi vakuuttavia otteitaan saalistamalla kahdessa kaudessa 28 maalia ja 11 maalisyöttöä.

Yliopistouran jälkeen Chicago Fire varasi Ralphin MLS Superdraftissa vuonna 2003 numerolla 18. Tulokaskaudellaan Ralph hankki itselleen avauskokoonpanopaikan, ja teki 11 maalia ja kuusi syöttöä 25 ottelussa. Hänen maalisaldonsa oli uusi tulokasennätys, ja hänet valittiinkin, täysin ansaitusti, vuoden tulokkaaksi.

Vaikka Ralph oli ollut paras jamaikalaispelaaja Pohjois-Amerikassa, hänellä on ollut vaikeuksia murtautua Jamaikan jalkapallomaajoukkueen kokoonpanoon. Suurena syynä tähän on ollut kova kilpailu Englannin suunnalta.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]