Croc: Legend of the Gobbos

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Croc: Legend of the Gobbos
Kehittäjä Argonaut Software
Julkaisija Fox Interactive[1]
Jakelija Electronic Arts
Suunnittelija Nic Cusworth
Pelimoottori BRender
Julkaistu 29. Syyskuuta 1997
Lajityyppi Tasohyppely
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: Lapsista aikuisille
USK 0
Alusta PlayStation, Saturn, Windows, Saturn
Jakelumuoto CD-ROM
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Croc: Legend of the Gobbos on Argonaut Softwaren kehittämä ja Fox Interactiven vuonna 1997 julkaisema tasohyppelypeli PlayStationille, Sega Saturnille, Game Boy Colorille ja Windowsille. Pelin päähahmo on Croc-niminen krokotiili jonka tehtävänä on pelastaa Gobbo-nimisiä otuksia. Pelistä on julkaistu jatko-osa Croc 2 vuonna 1999.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Croc on tavanomainen tasohyppelypeli, jossa kerätään erilaisia esineitä, kuten kristalleja, gobboja ja avaimia. Pelissä ratkotaan myös yksinkertaisia pulmatehtäviä.

Pelissä on neljä saarta, joissa on yhteensä kuusi kenttää. Lisäksi mukana on kaksi pomokenttää ja kaksi salaista kenttää. Jokaisessa kentässä (paitsi pomokentissä, salakentissä ja Kristallisaaren kentissä) on kuusi gobboa. Pelaajan täytyy löytää yhteensä 144 gobboa.

Jokaisessa kentässä on kristalleja, joita keräämällä Croc saa elämiä. Jos vihollinen satuttaa Crocia, Croc pudottaa kaikki saamansa kristallit maahan, josta pelaaja voi yrittää kerätä ne takaisin. Jos Crocilla ei ole vihollisen satuttaessa yhtään kristallia, pelaaja joutuu aloittamaan kentän alusta. Kristallien määrästä riippumatta pelaaja joutuu myös aloittamaan alusta jos Croc putoaa kuiluun.

Kentistä voi löytää sydämiä, jotka antavat Crocille lisäelämiä. Nämä ovat kuitenkin vaikeasti hankittavissa kohdissa. Aina kun Croc kuolee, hän menettää yhden lisäelämän. Jos Croc menettää kaikki lisäelämät, Croc joutuu aloittamaan kentän aivan alusta.

Kentissä on Bonus-huone, johon päästäkseen pelaajan on löydettävä kentästä viisi eriväristä kristallia. Bonus-kentästä voi löytää yhden tai useamman gobbon. Kun kaikki pelin gobbot on löydetty, pelaaja pääsee salakenttään, josta hänen on löydettävä palapelin pala. Paloja täytyy löytää kahdeksan. Kun pelaaja on löytänyt kaikki palat, hän pääsee salaiselle Kristallisaarelle.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Peli alkaa kun Gobbosaaren rannalle ajautuu kori, jossa Croc-vauva nukkuu. (Gobbot ovat pieniä, karvaisia, hyväntahtoisia otuksia, joilla on pitkä ja tuuhea häntä). Gobbojen kuningas nimeltä Rufus löytää korin ja hän ja Gobbot alkavat kasvattaa häntä. Eräänä päivänä ilkeä taikuri nimeltä Paroni Dante (engl. Baron Dante) ja hänen kätyrinsä Dantinit hyökkäävät saarelle aikomuksenaan siepata Gobbot. Ainoastaan Croc pääsee pakenemaan ja Gobbot sekä kuningas Rufus joutuvat vangeiksi. Crocin tehtävä on pelastaa Gobbo-ystävänsä ja löytää salainen Kristallisaari.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Croc Playstation. Sony Interactive Entertainment LLC. Viitattu 17.3.2020. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]