Croc: Legend of the Gobbos

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Croc: Legend of the Gobbos
Kehittäjä Argonaut Software
Julkaisija Fox Interactive
Suunnittelija(t) Nic Cusworth
Pelimoottori BRender
Julkaisuaika 29. Syyskuuta 1997
Lajityyppi Tasohyppely
Alusta PlayStation, Saturn, Windows, Saturn
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Croc: Legend of the Gobbos on Argonaut Softwaren kehittämä ja Fox Interactiven vuonna 1997 julkaisema tasohyppelypeli PlayStationille, Sega Saturnille, Game Boy Colorille ja Windowsille. Pelin päähahmo on Croc-niminen krokotiili jonka tehtävänä on pelastaa Gobbo-nimisiä otuksia. Pelistä on julkaistu jatko-osa Croc 2 vuonna 1999.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Croc on tavanomainen tasohyppelypeli, jossa kerätään kristalleja, Gobboja, avaimia ym. esineitä mitä sattuu kohdalle. Kentissä ratkaistaan myös yksinkertaisia mietintää vaativia pulmia joita monissa tasohyppelypeleissä on.
Pelissä on neljä saarta, joissa on yhteensä kuusi kenttää + kaksi pomokenttää ja kaksi salakenttää. Jokaisessa kentässä (paitsi pomokentissä, salakentissä ja Kristallisaaren kentissä) on kuusi Gobboa. Pelissä täytyy löytää yhteensä 144 Gobboa.
Jokaisessa kentässä on kristalleja, joita keräämällä Croc saa elämiä. Jos vihollinen satuttaa Crocia, Croc pudottaa kaikki saamansa kristallit maahan, ellei pelaaja ehdi kerätä osaa niistä takaisin. Jos Crocilla ei ole yhtään kristallia ja vihollinen satuttaa häntä, Croc kaatuu ja joutuu aloittamaan tason alusta. Rotkoon putoaminen taas päihittää Crocin heti.
Kentissä on sydämiä, jotka antavat Crocille lisäelämiä, nämä ovat kuitenkin vaikeasti hankittavissa kohdissa. Aina kun Croc kuolee, hän menettää yhden lisäelämän. Jos Croc menettää kaikki lisäelämät, Croc joutuu aloittamaan kentän aivan alusta.
Kentissä on Bonus-huone johon pääsee silloin, kun on löytänyt kentästä viisi eriväristä kristallia. Bonus-kentästä voi löytää yhden tai useamman Gobbon. Kun kentistä on löytänyt kaikki Gobbot, pelaaja pääsee salakenttään, jossa hänen on löydettävä palapelin pala. Paloja täytyy löytää kahdeksan. Kun pelaaja on löytänyt kaikki palat, hän pääsee salaiselle Kristallisaarelle.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Peli alkaa kun Gobbosaaren rannalle ajautuu kori, jossa Croc-vauva nukkuu. (Gobbot ovat pieniä, karvaisia, hyväntahtoisia otuksia, joilla on pitkä ja tuuhea häntä). Gobbojen kuningas nimeltä Rufus löytää korin ja hän ja Gobbot alkavat kasvattaa häntä. Eräänä päivänä ilkeä taikuri nimeltä Paroni Dante (engl. Baron Dante) ja hänen kätyrinsä Dantinit hyökkäävät saarelle aikomuksenaan siepata Gobbot. Ainoastaan Croc pääsee pakenemaan ja Gobbot sekä kuningas Rufus joutuvat vangeiksi. Crocin tehtävä on pelastaa Gobbo-ystävänsä ja löytää salainen Kristallisaari.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]