Cornwallin herttuatar Camilla

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Camilla
Cornwallin herttuatar
President Trump and First Lady Melania Trump at Winfield House (48008208457) (cropped).jpg
Cornwallin herttuatar Camilla vuonna 2019.
Syntynyt Camilla Rosemary Shand
17. heinäkuuta 1947 (ikä 74)
Lontoo
Puoliso
Lapset
  • Tom Parker Bowles
  • Laura Lopes
Suku Windsor (avioliiton kautta)
Isä Bruce Shand
Äiti Rosalind Cubitt

Cornwallin herttuatar Camilla (Camilla Rosemary Mountbatten-Windsor, ent. Parker Bowles, o.s. Shand, s. 17. heinäkuuta 1947 Lontoo) on Walesin prinssi Charlesin, Yhdistyneen kuningaskunnan kruununperijän, toinen vaimo. Camilla on Britannian osteoporoosiyhdistyksen puheenjohtaja.

Vaikka Camilla olisi oikeutettu käyttämään arvonimeä Walesin prinsessa, hän on esittänyt toivomuksenaan, että hänestä käytettäisiin aviomiehensä toisen arvonimen Cornwallin herttuan mukaista arvonimeä.

Camilla Shand avioitui ensimmäisen kerran Andrew Parker Bowlesin kanssa 1973. Heille syntyivät lapset Tom vuonna 1974 ja Laura vuonna 1979.[1] Pari erosi vuonna 1995. Camilla ja Walesin prinssi avioituivat 9. huhtikuuta 2005. Avioituminen herätti monissa Charlesin edellisen vaimon, prinsessa Dianan, ihailijoissa voimakkaita tunteita, mutta häät sujuivat ongelmitta.

Clarence House on ilmoittanut, että prinssi Charlesin noustessa kuninkaaksi Camilla omaksuu uuden arvonimen "prinsessapuoliso" (engl. Princess Consort), vaikka hänellä olisi oikeus tulla kuningattareksi.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]