Codfish (saari)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Stewartinsaaren kartta. Codfish näkyy kuvassa Stewartinsaaren länsipuolella.
Codfish Island. Kuva tammikuulta 2008.

Codfish (maorikielellä Whenua Hou) on pieni saari (14 km²) Uudessa-Seelannissa Stewartinsaaren länsipuolella. Saaren korkein kohta on 249 metrin korkeudella merenpinnan yläpuolella. Saari on luonnonsuojelualue ja se on tärkein kakapojen elvyttämistoimenpiteiden keskus. Suurin osa uhanalaisista kakapoista elää tällä saarella. Muita saarella eläviä uhanalaisia eläimiä ovat kaka, kruunuviherkaija, uudenseelanninviherkaija, mohua ja uudenseelanninkerttunen. Tämän lisäksi saaren rannikolla pesii keltasilmäpingviiniyhdyskuntia sekä vuonopingviinejä. Saarelle on sijoitettu myös uhanalaisia lyhythäntälepakkoja.

Saarta hoitaa New Zealand Department of Conservation, jonka työntekijöillä on vapaaehtoisten luonnonsuojelijoiden lisäksi maihinnousulupa saarelle. Saaren koíllispuolella on helikopterien laskeutumisalue, jonka kautta liikenne saarelle tapahtuu. Saari on suljettu vierailijoilta ja matkailijoilta.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä Tyynenmeren alueeseen tai Australiaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.