Codfish (saari)

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Stewartinsaaren kartta. Codfish näkyy kuvassa Stewartin länsipuolella.

Codfish (maorikielellä Whenua Hou) on pieni saari (14 km²) Uudessa-Seelannissa Stewart Islandin länsipuolella. Saaren korkein kohta on 249 metrin korkeudella merenpinnan yläpuolella. Saari on luonnonsuojelualue ja se on tärkein kakapojen elvyttämistoimenpiteen keskus. Suurin osa uhanalaisista kakapoista elää tällä saarella. Muita saarella eläviä uhanalaisia eläimiä ovat kaka, kruunuviherkaija, uudenseelanninviherkaija, mohua sekä uudenseelanninkerttunen. Tämän lisäksi saaren rannikolla pesii keltasilmäpingviiniyhdyskuntia sekä vuonopingviinejä. Saarelle on sijoitettu myös uhanalaisia lyhythäntälepakkoja.

Saarta hoitaa New Zealand Department of Conservation, jonka työntekijöillä on vapaaehtoisten luonnonsuojelijoiden lisäksi maihinnousulupa saarelle. Saaren koíllispuolella on helikopterien laskeutumisalue, jonka kautta liikenne saarelle tapahtuu. Saari on suljettu vierailijoilta ja matkailijoilta.

Tämä Tyynenmeren alueeseen tai Australiaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.