Claudia Schiffer

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Claudia Schiffer
Claudia Schiffer
Claudia Schiffer
Henkilötiedot
Syntynyt25. elokuuta 1970 (ikä 53)
Rheinberg, Länsi-Saksa
Ammatti malli
Malli
Pituus 180 cm
Hiusten väri vaalea
Silmien väri sininen
Nimikirjoitus
Nimikirjoitus
Aiheesta muualla
claudiaschiffer.com

Claudia Schiffer (s. 25. elokuuta 1970 Rheinberg, Länsi-Saksa[1]) on saksalainen malli ja näyttelijä.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Schiffer aloitti mallintyöt vuonna 1987, kun hänet oli huomattu düsseldorfilaisessa yökerhossa. Samana vuonna hän esiintyi myös Elle-lehdessä, ja jo hetken kuluttua hän toimi Chanelin kasvona. Chanelin lisäksi Schiffer on toiminut lähes kaikkien tärkeimpien ja suurimpien muotitalojen (esim. Yves Saint Laurent, Ralph Lauren) kasvona useaan otteeseen. Hänen varsinaista kulta-aikaansa oli 1990-luku, mistä alkaen hän on poseerannut yli 500:n muoti- ja aikakauslehden kannessa, muun muassa TIME:n, ja oli hän oli ensimmäinen malli joka pääsi Rolling Stonen 10 Most Beautiful Woman -listalle. 2010-luvulla Schiffer on ollut mm. L'Oréalin mainoskasvona.

Schiffer on tehnyt myös uraa näyttelijänä. Hän on esiintynyt muutamassa elokuvassa sekä vieraillut televisiosarjoissa kuten Dharma & Greg ja Sukuvika.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Schiffer on naimisissa brittiläisen elokuvaohjaajan ja -tuottajan Matthew Vaughnin kanssa. Heillä on kolme lasta: Caspar Matthew De Vere Drummond (s. 30. tammikuuta 2003), Clementine De Vere Drummond (s. 11. marraskuuta 2004) ja Cosima Violet De Vere Drummond (s. 14. toukokuuta 2010). Lapset ovat saaneet sukunimensä Vaughnin biologisen isän, George De Vere Drummondin, mukaan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Claudia Schiffer Vogue. Viitattu 15.7.2015. (saksaksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.