Claude (laulaja)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee laulajaa. Claude on myös Ranskan kuningatar, ja hahmo videopeleissä Peggle ja Grand Theft Auto III.

Claude eli Ilari Peltola (23. heinäkuuta 1966 Helsinki22. syyskuuta 1996 Helsinki) oli suomalainen rocklaulaja ja sanoittaja.

Claude lauloi helsinkiläisessä Smack-yhtyeessä vuosina 1983–1990. Hän oli mukana kaikilla Smackin julkaisuilla. Smackin hajottua Claude perusti The Fishfaces -yhtyeen, joka julkaisi Lovesongs for Hyenas -albumin vuonna 1993 ja Leaving The Planet -albumin Clauden kuoleman jälkeen vuonna 1998. Leaving The Planet -albumille Claude ehti laulaa kappaleet ”Into My Blood” ja ”Leaving The Planet”. Albumin muissa kappaleissa kuullaan vierailevia laulajia kuten tanskalaisen D-A-D-yhtyeen Jesper Binzeriä, Flaming Sideburns -yhtyeen Eduardo Martinezia sekä Jimsonweed-yhtyeen Suho Superstaria.

Vuonna 1996 Claude teki The 69 Eyesin laulaja Jyrkin kanssa Fellow Reptiles: Your's Truly - 7 tuuman levyn. Tämä oli Clauden viimeinen levytys, hän kuoli kolme viikkoa levytyksen jälkeen synnynnäiseen sydänvikaan. Samana vuonna hän esitti The 69 Eyesin laulajana kappaleen ”Run Rabbit Run” television musiikkiohjelma Jyrkissä.

Vuonna 1997 julkaistiin postuumisti Clauden kirjoittamista runoista koottu kirja Julmia Ovat Valvotut Unet. Kirja on nykyään loppuunmyyty. Kirjasta otettu uusintapainos 2013.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.