Christa Sedlatschek

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Christa Sedlatschek
Henkilötiedot
Syntynyt 20. tammikuuta 1957 (ikä 62)
Kansalaisuus itävaltalainen
Ammatti lääkäri, Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston (EU-OSHA) johtaja
Muut tiedot
Aktiivisena 2011– (EU-OSHA:n johtaja)
Koulutus Wienin yliopisto (Dr.Med., 1983), Akademie für Arbeitsmedizin (Industrial physician)
Edeltäjä Dr. Jukka Takala (–9/2011)

Christa Sedlatschek (s. 20. tammikuuta 1957) on itävaltalainen työterveyteen erikoistunut lääkäri ja Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston (EU-OSHA) johtaja (2011–).[1][2][3] EU-OSHA on Espanjan Bilbaossa toimiva EU:n erillisvirasto, joka kerää, erittelee ja jakaa tietoa työterveys- ja työturvallisuusasioiden parissa toimiville tahoille. Virasto tekee yhteistyötä esimerkiksi Eurofoundin, Euroopan kemikaaliviraston ja Euroopan tasa-arvoinstituutin kanssa. Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston palveluksessa työskentelee noin 67 ihmistä.[3]

Christa Sedlatschek on valmistunut lääkäriksi Wienin yliopistosta (1983) ja hänellä on Akademie für Arbeitsmedizinistä saatu teollisuuden työterveyslääkärin erikoistuminen (engl. Industrial physician.[2][1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Ylimmän tason henkilöstö Euroopan työterveys- ja työturvallisuusvirasto, osha.europa.eu/. Viitattu 8.3.2019. (suomeksi)
  2. a b Europass – Curriculum Vitae Sedlatschek, Christa (pdf) Euroopan työterveys- ja työturvallisuusvirasto (EU-OSHA. Viitattu 8.3.2019. (englanniksi)
  3. a b Euroopan työterveys- ja työturvallisuusvirasto (EU-OSHA) Euroopan unioni, europa.eu. Viitattu 8.3.2019. (suomeksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]