Chris Patton

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Chris Patton
Henkilötiedot
Koko nimi Christopher David Patton
Syntynyt15. maaliskuuta 1971 (ikä 53)
Houston, Texas, Yhdysvallat
Näyttelijä
Aktiivisena 1999–
Merkittävät roolit Yushiro Gowa
(Gasaraki)
Greed
(Fullmetal Alchemist)
Sōsuke Sagara
(Full Metal Panic!)
Palkinnot
  • ADR (2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007)
Aiheesta muualla
IMDb

Christopher David Patton (s. 15. maaliskuuta 1971 Houston, Texas, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen ADR-palkittu ääninäyttelijä ja teatterinäyttelijä, joka tunnetaan lähinnä englanniksi dubatuista animesarjoista ja elokuvista.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Patton syntyi Houstonissa, Texasissa, jossa hän myös kävi Mayde Creek High Schoolin ja opiskeli näyttelemistä Houstonin yliopiston teatterikoulussa. Tämän aikana ja jälkeen Patton on näytellyt teatterissa vuodesta 1990 lähtien. Myöhemmin hän siirtyi ääninäyttelemisen pariin, jota Patton on tehnyt vuodesta 1999 lähtien ja työskennellyt enimmäkseen FUNimationilla. Hän on ollut mukana yli sadassa animesarjassa ja ollut vieraana yli 40:ssä anime tapahtumissa Yhdysvalloissa.

Äänirooleja tehdessä Patton on useimmiten työskennellyt Luci Christianin ja Jessica Boonen kanssa samoissa tuotannoissa. Pattonin läpimurtorooli oli Yushiro Gowa 25-osaisessa Gasaraki animesarjassa vuonna 2000. Kaksi vuotta myöhemmin hänet palkittiin ADR-palkinnolla kuukauden ääninäyttelijänä Spriggan animesta.[1] Muita merkittäviä rooleja hänen uransa aikana ovat olleet Greed (Fullmetal Alchemist) ja Sōsuke Sagara (Full Metal Panic!), sekä hieman pienemmät roolit Sasame (Prétear), Ayato Kamina (RahXephon) ja Fakir (Princess Tutu). Vuosien aikana Patton on tehnyt pääasiassa rooleja, jotka ovat olleet angstimaisia söpöjä poikia ja myöhemmin psykopaattisia roistoja. Hänellä oli myös pieni rooli vuonna 2010 Halo Legendsissä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. List of ADR Award Winners Viitattu 1.5.2012 (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.