Chris Anderson

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee päätoimittajaa. Yrittäjä ja lehtitalon perustaja Chris Andersonista on eri artikkeli.
Chris Anderson (2011)

Chris Anderson (s. 1961) on Wired-lehden palkittu päätoimittaja sekä kirjailija. Hän sai yhdysvaltalaisen National Magazine Award -tunnustuspalkinnon työstään lehdessä. Hän lanseerasi ”pitkä häntä” -käsitteen tunnetussa Wired-lehden artikkelissaan. Hän laajensi käsitettä 2006 julkaistussa kirjassaan Pitkä häntä: Miksi tulevaisuudessa myydään vähemmän enempää.

Hän asuu nykyisin Berkeleyssä, Kaliforniassa.

Ennen siirtymistään Wiredin toimitukseen vuonna 2001 Anderson työskenteli The Economist -lehdessä, missä hän aloitti lehden Internetin seurannan. Hän on suorittanut fysiikan tutkinnon George Washingtonin yliopistossa ja tehnyt tutkimusta Los Alamosin laboratoriossa. Anderson on työskennellyt myös arvostetuissa aikakauslehdissä, Naturessa ja Sciencessä.

Anderson työskentelee tällä hetkellä toimitusjohtajana 3DRobotics -yrityksessä, jonka perustamisessa hän on ollut mukana. Yritys valmistaa miehittämättömiin ilma-aluksiin tarkoitettuja autopilotteja ja muuta elektroniikkaa[1]. Yrityksen tuotteita ovat muun muassa avoimen lähdekoodin autopilotit Pixhawk ja Ardupilot[2].

Teokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • The Long Tail: Why the Future of Business Is Selling Less of More (2006). ISBN 1-4013-0237-8
    • Anderson, Chris: Pitkä häntä: Miksi tulevaisuudessa myydään vähemmän enempää. (The long tail: Why the future of business is selling less for more, 2006.) Suomentanut Kimmo Pietiläinen. Helsinki: Terra Cognita, 2007. ISBN 978-952-5697-01-8.
  • Free: The Future of a Radical Price (2009)
    • Anderson, Chris: Ilmainen Radikaalin hinnan tulevaisuus. (Free: The Future of a Radical Price, 2009.) Suomentanut Kimmo Pietiläinen. Helsinki: Terra Cognita, 2009. ISBN 978-952-5697-26-1.
  • The Numbers Game: Why Everything You Know About Football Is Wrong (2003)
    • Anderson, Chris & Sally, David: Numeropeli: Luulet ymmärtäväsi jalkapalloa, mutta et tiedä siitä mitään. (The Numbers Game: Why Everything You Know About Football Is Wrong) Suomentanut Juha Sainio. Helsinki: HS-kirjat, 2013. ISBN 978-952-5557-61-9.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Chris Anderson.


Tämä toimittajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.