Catch Thirtythree

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Catch Thirtythree
Meshuggah
Studioalbumin Catch Thirtythree kansikuva
Studioalbumin tiedot
 Nauhoitettu  2005
 Julkaistu 16. maaliskuuta 2005
 Tuottaja(t) Meshuggah
 Tyylilaji death metal
 Kesto 47.06
 Levy-yhtiö Nuclear Blast Records
Listasijoitukset
Meshuggahin muut julkaisut
I (EP)
2004
Catch Thirtythree
2005
obZen
2008

Catch Thirtythree on ruotsalaisen metal -yhtye Meshuggahin albumi. Se on konseptialbumi, joka sisältää periaatteessa yhden kappaleen, joka on kuitenkin jaettu kolmeentoista osaan. Meshuggahin jäsenet itse pitävät albumia kokeellisena, tosin varsinkin yhtyeen toinen kitaristi Mårten Hagström pitää sitä yhtyeen onnistuneimpana tuotoksena. Yhtye on päättänyt soittaa konserteissaan ainoastaan "In Death - Is Life" ja "In Death - Is Death" -osioista tehtyä sovitusta.lähde?

Tämä on myös ensimmäinen Meshuggahin albumi, jossa rummut on ohjelmoitu tietokoneella ezDrummerin Drumkit from Hell -ohjelmaa käyttäen. Yhtyeen rumpali Tomas Haake oli Drumkit from Hell -ohjelman rumpujen äänityksessä mukana, joten ohjelmoitujen rumpujen äänimaailma on kuitenkin lähellä Meshuggahin konkreettisesti äänitettyjen rumpujen ääniä. Syynä ohjelmoituihin rumpuraitoihin on yhtyeen mukaan se, että Catch Thirtythree muuttui niin paljon sitä äänittäessä, että jos rummut olisi tehty aitona, äänityssessiot olisivat kestäneet ikuisuuden. Täten rumpali Haaken työnä levyllä on vain puhutut äänet kappaleiden joissakin osioissa (esimerkiksi kappaleessa "Mind's Mirrors").

Catch Thirtythree on tyyliltään paljon poikkeavampi albumi kuin aikaisemmat. Sen tunnelma on entistä hypnoottisempi ja toistavampi. Tämä johtuu osittain varmasti siitä, että kitararaitoja on päällekkäin välillä kymmenkunta, ja kitaratkin ovat kahdeksankielisiä. Mukana on kuitenkin melkein Meshuggahin tavaramerkiksi noussut tarkka ja yhtäkkisesti vaihtuva rytmittely. Sanoitukset keskittyvät lähinnä erilaisiin paradokseihin.

Nimi Catch Thirtythree tulee mitä luultavimmin arvoituksesta Catch 22, joka perustuu Joseph Hellerin romaaniin. Levyä kutsutaan myös Catch 33:ksi ja Catch Thirty-Three:ksi, kirjoitusasu vaihtelee usein, mutta levyn kannessa se on Thirtythree.

Kappaleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Autonomy Lost – 01.40
 2. Imprint of the Un-Saved – 01.35
 3. Disenchantment – 01.43
 4. The Paradoxical Spiral – 03.11
 5. Re-Inanimate – 01.04
 6. Entrapment – 02.28
 7. Mind's Mirrors – 04.29
 8. In Death - Is Life – 02.01
 9. In Death - Is Death – 13.22
 10. Shed – 03.34
 11. Personae Non Gratae – 01.47
 12. Dehumanizatio – 02.55
 13. Sum – 07.17

Kokoonpano[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lisäksi yhtye yhdessä ohjelmoi albumin rummut.

Arvostelut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Meshuggah Album & Song Chart History billboard.com. Viitattu 12. maaliskuuta 2011 (englanniksi)
 2. Allmusic review
 3. Imperiumi.net
 4. PopMatters
 5. Soundi