Cardcaptor Sakura

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Cardcaptor Sakura
カードキャプターさくら
('Card Captor Sakura)
Genre romanttinen komedia, toiminta
Manga
Tekijä Clamp
Julkaisija Japani Kodansha
Yhdysvallat Kanada Tokyopop
Sarjajulkaisulehti Nakayoshi
Ensimmäinen painatus 1996 – 2000
Kirjojen lukumäärä 12
TV-anime
Ohjaaja Morio Asaka
Studio Madhouse
Lähetyskanavat Japani Bandai Visual

Yhdysvallat Geneon

Alkuperäinen lähetyskierros 7. huhtikuuta 199821. maaliskuuta 2000
Jaksojen määrä 70

Cardcaptor Sakura on CLAMPin tekemä japanilainen manga. Cardcaptor Sakuran animeversioon kuuluu 70 jakson lisäksi kolme Tomoyo's diaries -bonusjaksoa ja kaksi täyspitkää elokuvaa.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Sakura Kinomoto on tavallinen ja reipas 10-vuotias tyttö, joka asuu pikkukaupungissa nimeltä Tomoeda. Eräänä päivänä ollessaan yksin kotona hän löytää siivotessaan isänsä kirjahyllystä salaperäisen kirjan. Kirjan kannessa lukee "The Clow". Kiinnostuneena Sakura avaa kirjan, minkä seurauksena kymmenet Clow-kortit lentävät karkuun kirjan sisältä.

Kirjasta ilmestyy myös Kerberos, sinetin vartija, joka esiintyy tilapäisessä muodossaan söpönä, keltaisena pehmoleluna, jolla on valkoiset siivet. Kerberos, joka saa Sakuralta lempinimen Kero, kertoo tytölle, että tämän täytyy kerätä kaikki kortit tai jotain todella pahaa tapahtuu. Kortteja on 52. Kerberos kertoo, että kun Sakura on saanut "Tuli"-kortin, niin hän saa takaisin taikakykynsä, ja kun Sakuralla on kortti "Maa", Kero saa takaisin oikean, hurjan ulkomuotonsa. Sakura suostuu tuohon vaativaan tehtävään muutamien mutkien jälkeen. Sakurasta tulee Cardcaptor, maagisten korttien kerääjä.

Pian kuvioihin ilmestyy kiinalainen poika, Syaoran Li (voidaan kirjoittaa myös Shaoran), joka on Japanissa vaihto-oppilaana vuoden. Syaoran on myös kiinnostunut Clow-korteista ja yrittää saada Sakuran keräämät kortit uhkailemalla Sakuraa. Sakura on saanut kovan kilpailijan. Sakura ei tiedä, mitä pahaa voi tapahtua, mikäli hän ei saa kerättyä kaikkia kortteja. Sarjassa selviää, mitä kaikkea voi tapahtua Sakuran kerätessä salaperäisiä voimia sisältäviä taikakortteja ja tavatessa sen myötä uusia ystäviä ja vihollisia.

 • Sakura Kinomoto - 10-vuotias tyttö, päähenkilö
 • Tomoyo Daidouji - rikkaan lelutehtailijan tytär, Sakuran paras ystävä ja pikkuserkku, pitää laulamisesta, pukujen suunnittelemisesta ja niiden ompelemisesta,harrastaa valokuvausta ja videointia
 • Sonomi Daidouji - Tomoyon äiti, superrikas lelutehtailija. Sonomi on Sakuran äidin, Nadeshikon serkku.
 • Kerberos, "Kero" - maagisten Clow-korttien toinen vartija, "pehmoleluna" ollessaan puhuu Osakan murretta, Sakura kutsuu häntä leikillään "Kero-chaniksi".
 • Toya Kinomoto - Sakuran 17-vuotias isoveli, erityisen suojeleva Sakuraa kohti, mutta joskus äärimmäisen ärsyttävä. Yukiton rakkauden kohde
 • Fujitaka Kinomoto - Sakuran ja Toyan isä
 • Nadeshiko - Sakuran ja Toyan äiti, joka kuoli Sakuran ollessa kolmevuotias, Tomoyon äidin Sonomin serkku
 • Yukito - Toyan kaveri, Sakuran salainen ihastus
 • Yue - toinen Clow-korttien vartija, jonka tehtävänä on testata Clow-korttien hallussa pitäjän sopivuus siihen
 • Clow Reed - Mahtava edesmennyt velho, Clow-korttien tekijä
 • Shaoran Li - kiinalainen poika joka metsästää myös Clow-kortteja, myöhemmin ihastunut Sakuraan, hyvin kaukaisesti sukua Clow Reedille ja pitää siksi itsestäänselvyytenä korttien kuulumista hänelle
 • Meiling Li - kiinalainen tyttö, Shaoranin serkku. Esiintyy vain animessa.
 • Eriol Hiiragizawa - mystinen vaihto-oppilas Englannista, tuntuu onnistuvan kaikessa mitä ikinä tekeekin
Tämä sarjakuvaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.