Canary Wharfin asema

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo Docklands Light Railwayn asemasta. Metroasemasta on erillinen artikkeli.
Canary Wharf
CanaryWharfDLRstation.jpg
Perustiedot
Metrolinjat Bank-Lewisham
Stratford-Lewisham
Sijainti 51°30′18.59″N, 0°1′15.56″W
Paikkakunta Tower Hamlets, Lontoo
Avattu 1991
Etäisyydet
West India Quay 0,13 km
Heron Quays 0,2 km
Vaihtoyhteydet
Linja-autot D3, D7, D8, 277
Rakenne
Tyyppi silta-asema
Laituriraiteita 3

Canary Wharf on Docklands Light Railwayn asema Canary Wharfin liikekeskuksessa Lontoon Tower Hamletsin kaupunginosassa. Se sijaitsee aivan One Canada Squaren ja kauppakeskuksen vieressä. Asemalla on kuusi laituria ja kolme raidetta; jokaisen raiteen molemmilla puolella on laituri pysähdysten nopeuttamista varten. Asemalla pysähtyvät linjan Bankista ja Stratfordista Lewishamiin menevät junat.

Canary Wharfin asema on Heron Quaysin ja West India Quayn asemien välissä, joihin molempiin on matkaa vain noin 200 metriä. Lontoon metrokartassa DLR:n asema on merkitty vaihtoasemaksi metron Jubilee-linjan kanssa, vaikka sen asema sijaitsee hieman lähempänä Heron Quaysia.

Canary Wharfin asema oli alkuperäisissä Docklands Light Railwayn suunnitemissa, mutta se ei ollut vielä järjestelmän avautuessa elokuussa 1987 valmis.[1] Siitä suunniteltiin samanlaista pientä, kaksiraiteista asemaa, kuin Heron Quays. Myöhemmin selvisi kuitenkin, että siitä tulisi liian pieni kapasiteetiltaan kasvavaa liikekeskusta varten, joten se päästiin avaamaan vasta marraskuussa 1991.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä joukkoliikenteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.