Calimero & ystävät

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Calimero & ystävät
カリメロ
(Karimero)
Genre seikkailu, komedia, draama, fantasia, toiminta
TV-anime
Ohjaaja Yugo Serikawa
Studio Toei Animation
Lähetyskanavat Nelonen
Alkuperäinen lähetyskierros 15.10.1972 – 30.09.1975
Jaksojen määrä 47
TV-anime
Ohjaaja Yugo Serikawa
Studio Toei Animation
Lähetyskanavat Nelonen
Alkuperäinen lähetyskierros 15.10.1992 – 09.09.1993
Jaksojen määrä 52

Calimero & ystävät on italialais-japanilainen animesarja Calimero-nimisestä linnusta ja hänen ystävistään. Calimero pitää päässään puolikasta munankuorta. Hahmon loivat Nino Pagot ja Toni Pagot.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Sarja koostuu pääosin Calimeron ja hänen ystäviensä monista seikkailuista ratkaistaessa salaisuuksia ja tekemällä dokumentteja. Seikkailunsa kuitenkin saavat heidät yleensä melko vaikeuksiin.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Calimero - Sarjan nimikko- ja päähenkilö. Tipu, joka on väriltään musta ja käyttää päässään puolikasta munankuorta. Calimero on optimistinen, antelias ja päättäväinen, ja hänellä on hyvä oikeudenmukaisuus, ja hän yrittää aina auttaa kaikkia vaikeuksissa tai epäreilussa tilanteessa olevia.
  • Priscilla - Calimeron tyttöystävä. Ujo ja kiltti keltainen tiputyttö, joka on hyvin järkevä. Hän voi olla myös vähemmän äkkipikainen, mutta kuitenkin hän on luonteeltaan ystävällinen, tunteellinen, huolehtivainen ja varovainen, mutta myös ovela. Hänellä on myös erityisen tulenarka viharakkaussuhde Pieron kanssa.
  • Piero - Ankka, joka on väriltään vihreä. Rikas ankka sillä hänen vanhempansa ovat miljonäärejä, ja siksi Piero on laiska, omahyväinen, kyyninen, ilkikurinen ja sarkastinen muille, (erityisesti lähinä Priscillalle). Mutta hän ei epäröi auttaa ystäviänsä tapahtuupa mitä tahansa. Piero voi toimia sekä tarinan sankarina että konnana. Hänellä on myös erityisen tulenarka viharakkaussuhde Priscillan kanssa.
  • Valeriano - Calimeron paras ystävä, vaaleanvihreä varpunen. Intohimoinen elokuva(us)harrastaja joka viihtyy porukasta eniten kameran takana. Hän on erittäin rohkea, mutta myös erittäin impulsiivinen ja hölmö, eikä yleensä ajattele asioita kahdesti, mikä saa hänet harvoin jopa suureen vaaraan.
  • Susy - Pieron tyttöystävä. Silmälasipäinen tyttöankka, vähän tyhmänpuoleinen ja turhamainen tyttö, myös omahyväinen, pelkurimainen, usein valittava ja myöskin aika äkkipikainen. Kuten poikaystävänsä Piero, hän on myös rikas ankka sillä hänen äitinsä on televisio-ohjaaja. Susy siis voi olla poikaystävänsä Pieron tavoin yhtä hyvin tarinan sankari tai konna, toisin kuin esimerkiksi aina hyveellinen Calimero. Osoittaa jatkuvasti rakastuneensa Pieroon, mutta ilman vastarakkautta.
  • Rosella - Valerianon tyttöystävä. Melko ujo silmälasipäinen tyttövarpunen, ryhmän rauhallisin ja lempein. Hän tulee toimeen kaikkien ystäviensä kanssa ja hoitaisi konfliktit mieluummin puhumalla, mutta voi olla myös vakava ja äkkipikainen, jos tilanne sitä vaatii. Hän ei säännöllisesti osallistu ryhmän seikkailuihin, mutta on ryhmän mukana aika ajoin.

Sarja Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomessa sarjaa esitti Nelonen arkiaamuisin vuosina 2001-2002. Sarja esitettiin ensimmäisen kerran 2. huhtikuuta 2001 ja nähtiin viimeisen kerran 23. syyskuuta 2002.

Sarjan ensimmäisten 26 jakson osalta suomenkielisestä jälkiäänityksestä vastasi Agapio Racing Team. Ääninäyttelijät olivat samat kuin Digimonissa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.