Caffè latte

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Caffè latte

Caffè latte (ital. caffè e latte) on kahvijuoma, jossa käytetään noin neljännes espressoa ja kolme neljännestä vaahdotettua maitoa. Kuuma espresso (noin 7 cl) kaadetaan lasin pohjalle, jonka päälle kaadetaan höyryllä vaahdotettua maitoa (noin kaksi desilitraa).

Caffè latte on tapana juoda korkeista laseista. Myös muut erilaiset latte-johdannaiset makukahvit juodaan korkeista laseista. Pinnalla on lähes poikkeuksetta maitovaahtoa.

Sana latte on italiaa ja tarkoittaa maitoa. Englanninkielisissä maissa lattella viitataan kahveihin, joiden tekemiseen on käytetty kuumaa maitoa. Italiassa näitä kutsutaan nimellä caffè e latte tai yleisemmin caffellatte, joka tarkoittaa "kahvia ja maitoa". Ranskassa café au lait on vastaava mutta ei sama asia.

Vielä 1980-luvulla, jos Italiassa tilasi latten, sai lasin maitoa. Termi latte on muualla maailmassa yleistynyt tarkoittamaan caffè lattea.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä ruokaan, juomiin, ravintoon tai ruoanlaittoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.