C-lehti

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
C=lehti
C-lehti 2-88.jpg
Aihealue Commodoren tietokoneet
Perustettu 1987
Lakkautettu 1992
Kotimaa Suomi
Kieli suomi

C-lehti (kirjoitusasu logossa C=lehti) oli vuosina 1987–1992 ilmestynyt suomalainen tietokonelehti, joka oli suunnattu nimenomaan Commodore-merkkisten koneiden kuten Commodore 64:n ja Amigan käyttäjille. C-lehti oli MikroBitin sisarlehti, ja suuri osa sen toimittajakunnasta oli samaa.

C-lehdessä oli paitsi paljon peliarvosteluja, myös muun muassa ohjelmointia, grafiikkaa ja laitteistoa käsitteleviä syvällisiä teknisiä artikkeleita, joiden kirjoittamisessa kunnostautuivat muutamat kansainvälisestikin tunnetut suomalaiset pelien ja/tai demojen tekijät kuten Jukka Tapanimäki ja Jori Olkkonen.

C-lehden levikin tippuessa sekä Tietokonepelien vuosikirjojen ja PC-pelien menestyessä kustantaja päätti yhdistää C-lehden ja kausijulkaisut tietokonepeleihin erikoistuneeksi aikakauslehdeksi nimeltä Pelit. C-lehden tilaajat ohjattiin joko Pelit- tai MikroBitti-lehden tilaajiksi. C-lehden lukijoille ja avustajille Pelit-lehden perustaminen tuli yllätyksenä. Amiga-harrastajat olivat myös pettyneitä päätökseen.[1][2]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kyllönen, Kimmo & Lehtonen, Saija (toim.): ”Pelit muutti maailmani (tekijät: Pelit-lehden toimitus)”, Pongista pleikkaan. Sähköistä pelikulttuuria Electrasta Pongiin, s. 42–47. Mediamuseo Rupriikki & Perinneyhdistys Elektra ry, 2010. ISBN 978-951-609-454-3.
  2. Saarikoski, Petri: “Rakas Pelit-lehden toimitus...” Pelit-lehden lukijakirjeet ja digipelaamisen muutos Suomessa vuosina 1992–2002 Pelitutkimuksen vuosikirja. 2012. Viitattu 24.1.2015.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]