Business Software Alliance

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Business Software Alliancen logo.

Business Software Alliance (BSA) on taloudellinen etujärjestö, joka edustaa joitakin maailman suurimpiin kuuluvia tietokoneohjelmistojen tekijöitä. Sen toiminta rahoitetaan jäsenmaksuilla, joiden suuruus riippuu jäsenyrityksen voitoista sekä korvauksilla yhtiöiltä, jotka se voittaa vaatiessaan tekijänoikeusrikoksille hyvityksiä oikeusteitse.

Ryhmittymän päätoiminta-alue on taistelu tietokoneohjelmistojen luvatonta kopiointia vastaan. BSA:n palkkalistoilla on 100 asianajajaa ja tutkijaa, joiden avulla se nostaa "tuhat kannetta vuodessa" yhteistyössä paikallisviranomaisten kanssa.

BSA:ta on arvosteltu sen aggressiivisista taktiikoista pienyritysten käyttämien ohjelmistojen tarkastuksissa. Monet eivät myöskään pidä sen asenteesta, jonka mukaan piratismista epäilty on syyllinen kunnes toisin todistetaan. BSA:lla on ollut provokatiivisia kampanjoita, joissa on luvattu palkkioita tekijänoikeuksien loukkaajien ilmiantamisesta.

Jäsenyrityksinä ovat Adobe Systems, Apple, Autodesk, Avid, Bentley Systems, Borland, Cisco Systems, CNC Software/Mastercam, Hewlett-Packard, IBM, Intel, Internet Security Systems, Intuit, Macromedia, Microsoft, Network Associates, PeopleSoft, RSA Security, SolidWorks, Sybase, Symantec, UGS PLM Solutions ja VERITAS Software.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]