Budhia Singh

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Budhia Singh (s. 2002 Bhubaneswar, Intia) on intialainen poika, joka on kaikkien aikojen nuorin maratonin juossut ihminen. Hän harrastaa päivittäin useiden tuntien ajan juoksemista. Singh saattaa juosta päivän aikana seitsemän tuntia ja 48 kilometriä. Vuonna 2006 Budhia juoksi yhtä mittaa 67 kilometrin matkan.

Kun Budhia Singhin isä kuoli, hänen äidillään ei ollut varaa elättää häntä ja myi pojan eräälle miehelle 800 rupian (noin 20 euroa) hintaan. Paikallinen judovalmentaja Biranchi Das huomasi pojan eriskummalliset kyvyt. Pian Das osti Bundhia Singhin itselleen ja ryhtyi valmentamaan tätä täysipainoisesti. Hän on laatinut Singhille harjoitusohjelman ja ruokavalaion, joka koostuu kananmunista, maidosta, maissista ja lihasta. Singh aloittaa juoksemisen joka päivä kello viisi ja jatkaa iltapäivään saakka, kunnes pitää ruokatauon. Venyttelyn jälkeen Singh menee hierontaan sen jälkeen altaaseen. Sen jälkeen hän syö taas jotain. Valmentajan mukaan Singhin on mahdollista juosta päivässä jopa 90 kilometrin matkan. Hänen päivittäistä juoksumatkaansa kasvatetaan koko ajan. 18. syyskuuta uutisoitiin Singhin juosseen 3-vuotiaana yhtäjaksoisesti 58 kilometrin matkan.

Monet ihmiset ja järjestöt, muun muassa kardiologi Rama Ranjan Sharangi sekä paikallinen köyhien lasten asioista huolehtiva järjestö, ovat kritisoineet Dasia siitä, ettei pienen lapsen terveys kestä noin kovaa rasitusta, ja että hän käyttää poikaa oman hyötynsä tavoitteluun. Bhudia itse sanoo, että hän haluaa juosta. Hän sanoo myös, ettei hän tule toimeen ilman juoksemista. Das murhattiin vuonna 2008.[1]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.