Brownin yliopisto

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta Brown University)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Brownin yliopisto
Brown University
Brown Universityn logo.svg
Manning Chapel.jpg
lat. Universitas Brunensis
Motto In deo speramus
Perustettu 1764
Tyyppi Yksityinen
Säätiön varat 2,3 miljardia USD
Rehtori Christina Paxson
Opiskelijoita 6133
Jatko-opiskelijoita 1947
Sijainti Providence, Rhode Island
Yhdysvallat
Kampus Kaupunki, 143 eekkeriä
Maskotti Karhu
Yhteistyö Ivy League
Sivusto www.brown.edu

Brown University on Yhdysvalloissa sijaitseva yksityinen yliopisto. Yliopisto sijaitsee Providencessa Rhode Islandissa. Yliopisto on perustettu vuonna 1764 nimellä Rhode Island College ja se on kolmanneksi vanhin yliopisto Uudessa-Englannissa ja seitsemänneksi vanhin yliopisto Yhdysvalloissa.lähde?

Brown oli ensimmäinen amerikkalainen yliopisto, joka hyväksyi oppilaikseen eri uskontojen edustajat.lähde? Brown kuuluu Ivy Leagueen, Yhdysvaltojen eliittiyliopistojen joukkoon.

Yliopiston mottona on In deo speramus, "Jumalaan turvaamme" (engl. In God we hope). Brownissa on maailman ainoa matematiikan historian laitos.lähde? Brown oli myös ensimmäinen yliopisto, jossa alettiin opettaa tietojenkäsittelyä ja mediatieteitä.lähde? Brownin tunnusvärit ovat ruskea, punainen ja valkoinen. Brownin maskotti on karhu. Brownissa työskentelee 713 professoria. Opiskelijoita Brownissa on 8540, joista 1947 on graduate-opiskelijoita (2012).[1]

Brownin suosituimmat pääaineet ovat biologia, historia ja kansainväliset suhteet.lähde? Brown on ainoa Yhdysvaltain yliopisto, jossa voi lukea pääaineena egyptologiaa.lähde? Brownin yleinen sisäänpääsyprosentti vuonna 2012 oli 9,6. Opiskelijat tulevat jokaisesta Yhdysvaltain osavaltiosta ja noin 65lähde? eri maasta. Vuonna 2006 ja 2007 Brown arvioitiin Yhdysvaltain viidenneksi parhaaksi yliopistoksi.lähde?

Syksyllä 2004 Yhdysvaltalainen miljardööri Sidney Frank lahjoitti yliopistolle 100 miljoonaa dollaria, joka oli yliopiston historiassa suurin yksittäinen lahjoitus.lähde?

Yliopistosta ovat valmistuneet muun muassa Andy Hertzfeld, John D. Rockefeller, Jr., John Sculley, Ted Turner, Jeffrey Eugenides ja John F. Kennedy, Jr.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Haffenreffer Museum of Anthropology, Providence RI.jpg
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Brownin yliopisto.
Tämä koulutukseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.