Broberg/Söderhamn Bandy

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Broberg/Söderhamn Bandy
Perustettu 1919
Kaupunki Söderhamn
Kenttä Helsingehus Arena
Värit          
Sarja Elitserien
Mestaruudet 5 (1947, 1963, 1964, 1976, 1977)

Broberg/Söderhamn Bandy, aikaisemmin Brobergs IF, on Ruotsin pääsarjassa Elitserienissä pelaava jääpalloseura Söderhamnin kaupungista. Broberg on Söderhamin itäosassa sijaitseva asuntoalue. Seura on voittanut Ruotsin mestaruuden viidesti.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seuran toiminta alkoi vuonna 1919 epävirallisesti kaveriporukkana, joka pelasi kesäisin jalkapalloja talvisin jääpalloa, alun perin Färsjön-järven jäällä. Brobergs IF perustettiin samana vuonna. Alkuaikoina seura harjoitti jää- ja jalkapallon lisäksi mm. uintia, vesipalloa, hiihtoa, nyrkkeilyä ja mäkihyppyä.

Vuonna 1930 seura muutti pelaamaan Faxevallen-kentälle, ja se pelasi ensimmäistä kertaa korkeimmalla sarjatasolla vuonna 1933. Seuraavana vuonna Brobergin pelaajat, Ingvar Wasberg, Erik Fryklund ja Gustav Ludvigsson esiintyivät ensi kertaa Ruotsin maajoukkueessa.

Mestaruusloppuotteluun Broberg selviytyi ensi kerran vuonna 1947, ja voitti kamppailussa Västeråsin maalein 4-2. Vielä seuraavana vuonna se saavutti mestaruushopeaa, mutta sittemmin uutta suurmenestykautta saatiin odotella 1960- ja 1970-luvuille, jolloin seura voitti neljä mestaruuskultaa ja useita himmeämpiä mitaleita.[1]

Lokakuussa 2008 perustettiin erillinen yhtiö Broberg/Söderhamn Bandy AB.[2]

Saavutukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saavutuksia Ruotsin pääsarjassa

Kansainvälisiä saavutuksia

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheiluseuraan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.