Hammarby IF Bandy

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hammarby IF Bandy
Hammarby Idrottsföreningin tunnus.svg
Koko nimi Hammarby IF Bandyförening
Perustettu 1889
Kaupunki Tukholma
Kenttä Zinkensdamms IP
Värit          
Sarja Elitserien
Mestaruudet 2 (2010, 2013)

Hammarby IF Bandyförening eli Hammarby Bandy on tukholmalaisen Hammarby IF -seuran jääpallojaosto. Jääpallon edustusjoukkue pelaa Ruotsin pääsarjassa Elitserienissä.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Patrik Nilsson

Jääpallotoiminta Hammarby-seurassa alkoi, kun alun perin soutuseuraksi perustetun seuran soutajat ryhtyivät harrastamaan luistelua ja sittemmin jääpalloa Hammarbyjärven jäällä. Virallisesti jääpallo tuli seuran ohjelmaan vuonna 1905. 1920-luvulta lähtien Hammarby osallistui cup-muotoisiin Ruotsin mestaruuskilpailuun, mutta ei edennyt kertaakaan erityisen pitkälle. Kaudella 1930/31 ryhdyttiin pelaamaan sarjamuotoista mestaruussarjaa ja Hammarby teki ajoittain hissiliikettä ylemmän ja alemman sarjatason välillä[1]. Helmikuussa 1957 joukkue selviytyi mestaruusloppuotteluun, missä se kuitenkin hävisi Örebrolle[2].

Viime vuosina seura on kärsinyt suurista taloudellisista vaikeuksista ja toiminnan jatkuminen on ollut vaakalaudalla. Nykyisin seura keskittyy voimakkaasti junioritoimintaan ja pyrkimyksenä on nostaa joka vuosi yhdestä kahteen omaa kasvattia edustusryhmään.[1][3] 2000-luvulla seura on kuitenkin saavuttanut hyvää menestystä, ja se selviytyi vuosina 2000-2007 kuudesti mestaruusfinaaliin, mutta hävisi joka kerta. Hammarby voitti ensimmäisen mestaruutensa vihdoin vuonna 2010. Edellisen kerran tukholmalaisseura oli voittanut mestaruuden vuonna 1931, jolloin mestaruuden voitti AIK[2]. Seuraava mestaruus tuli kaudella 2013.

Saavutukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ruotsin mestaruus 2010

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elitserien Elitserien 2016–2017

Bollnäs GoIF/BFBroberg/Söderhamn BandyEdsbyns IFGripen Trollhättan BKHammarby IFKalix BFSandvikens AIKIK SiriusIK TellusTillberga Bandy VästeråsVetlanda BKIFK VänersborgVilla Lidköping BKVästerås SK

Tämä urheiluseuraan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.