Brilliance Communications

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Brilliance Communications Oy
Yritysmuoto osakeyhtiö
Perustettu 2011 [1]
Lakkautettu 2022
Toimitusjohtaja Hannu Haukka [1]
Kotipaikka Kerava [1]

Brilliance Communications Oy oli suomalainen mediayritys, joka tuotti elokuvia, videoita ja televisio-ohjelmia.[1] Se hallinnoi televisiokanava AlfaTV:tä. Sillä oli Liikenne- ja viestintäviraston lupa lähettää Alfa TV[2] ja Alfa TV HD[3] -kanavia.

Kristillinen IRR-TV ry. omisti yhtiöstä 69,7 prosenttia[4]. Muita sijoittajia olivat viimeisen puolentoista toimintavuoden aikana muun muassa mediakonserni Keskisuomalainen[5] liikemies-poliitikko Hjallis Harkimo[6], entinen kokoomuksen kansanedustaja Eero Lehti[6], Hesburgerin perustaja Heikki Salmela[6], Maskun Kalustetalon yrittäjä Toivo Sukari[6], Bayerncarin omistaja Joni Nelimarkka[6], IKH-rautakauppaketjusta tunnettu yrittäjä Ilkka Alakortes[4] ja kokoomuslainen entinen ministeri Kimmo Sasi[4].

Brilliance Communications Oy perustettiin vuonna 2011. Sen päätuote, televisiokanava AlfaTV, aloitti toimintansa vuonna 2012. Brilliance Communicationsin johtajana toimi Hannu Haukka. Haukan mukaan yritys on saanut rahoitusta esimerkiksi kanadalaiselta teollisuusmiljonääriltä Ted Hiltonilta.[7] Vuonna 2020 Brilliance Communicationsin liikevaihto oli noin 2,73 miljoonaa euroa, ja se teki voittoa yhteensä 53 000 euroa.[1] Vuosina 2011–2021 yhtiö on tehnyt reilusti yli puoli miljoonaa euroa tappiota[8].

Vuonna 2021 Brilliance Communications keräsi suunnatussa osakeannissa 940 500 euroa[8] ja sen jälkeen osakeannilla noin kolme miljoonaa euroa[4].

Toukokuussa 2022 yhtiö ilmoitti oman pääoman menettämisestä. Tämä tarkoittaa, että yrityksen rahat loppuivat ja sen toiminta pyöri velalla. Suomen Asiakastiedon konkurssimittarin mukaan yrityksen konkurssiriski oli suuri.[9] Tästä johtuen Brilliance Communications jätti konkurssihakemuksen Itä-uudenmaan käräjäoikeuteen perjantaina 25.11.2022. Yhtiön mukaan samalla AlfaTV:n toiminta loppui. Yhtiö kertoi olevansa maksukyvytön, eikä sillä ole edellytyksiä hakeutua yrityssaneeraukseen. Neuvottelut rahoitustilanteen korjaamiseksi päättyivät tuloksettomina.[10]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]