Blue Shadow

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Blue Shadow
Kehittäjä Natsume
Julkaisija Taito
Jakelija Nintendo eShop
Julkaistu NES
  • JP 10. elokuuta 1990
  • NA tammikuu 1991
  • EU 25. heinäkuuta 1991
Virtual Console
  • NA 14. kesäkuuta 2010
  • EU 9. heinäkuuta 2010
Lajityyppi Tasohyppely
Pelimuoto Yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus PEGI: 12
Alusta NES, Virtual Console
Jakelumuoto Digitaalinen lataus
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Blue Shadow on Natsumen kehittämä ja Taiton vuonna 1991 NESille julkaisema sivuttain vierivä toimintapeli. Blue Shadow julkaistiin alun perin Japanissa nimellä KAGE. "Kage" on japania ja tarkoittaa "varjoa" (eng. "shadow"). Euroopassa pelin julkaisemisen aikaan vallitsevien ninjutsua ja väkivaltaisia itämaisia itsepuolustuslajeja koskevien ohjesääntöjen vuoksi peli nimettiin Blue Shadowiksi näissä maissa. Muualla peli tunnetaan nimellä Shadow of the Ninja. Pelaajan tavoitteena on pelastaa maailma pahan keisarin alaisuudesta voittamalla järjestyksessä etenevien kenttien viholliset, ja lopulta itse keisarin. Peli tukee korkeintaan kahden pelaajan yhtäaikaista pelaamista.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin tapahtumat sijoittuvat vuoteen 2029. Paha, sortava keisari Garuda on ottanut New York Cityn valtaansa ja aiheuttanut monien ihmisten kuoleman. Vastaus sortoa vastaan ovat kaksi 'varjoa' (tai ninjaa), nimiltään Hayate ja Kaede, jotka nousevat Garudaa vastaan pysäyttääkseen tämän.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuva kaksinpelistä

Pelaaja voi valita toisen kahdesta ninjasta: miehen (siniasuinen Hayate) tai naisen (puna-asuinen Kaede). Kumpikin ninja voi juosta, hyökätä, hypätä, kyykistyä ja roikkua kaiteista. Molemmat ninjat aloittavat pelin aseenaan lyhyt miekka, mutta kussakin kentässä on aselaatikoita, joista saa uusia aseita. Laatikoiden sisältö voi myös tehostaa miekkaa tai lisätä pelaajan elinvoimaa. Pelaajan elinvoimamittari hupenee kuiluun pudotessa tai jos pelaaja saa viholliselta osuman. Mikäli pelaaja menettää kaiken elinvoimansa, hänellä on mahdollisuus jatkaa peliä viisi kertaa. Kahden pelaajan yhtäaikaisessa pelissä jatkomahdollisuudet on jaettu kahden pelaajan kesken.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]