Birds of Steel

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Birds of Steel
Kehittäjä Gaijin Entertainment
Julkaisija Konami
Julkaistu NA 13. maaliskuuta 2012
Lajityyppi simulaatio
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: T
PEGI: 16
Alusta PlayStation 3, Xbox 360
Jakelumuoto Blu-ray ja DVD-R DL
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Birds of Steel on Gaijin Entertainmentin kehittämä ja Konamin julkaisema taistelusimulaatiopeli, joka sijoittuu toiseen maailmansotaan. Peli julkaistiin PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle 13. maaliskuuta 2012.

Peli sisältää yli sata oikeata taisteluhävittäjää ja satojen valinnanvaraisten tehtävien ohella kaksikymmentä historiallista taistelua. Peliä on mahdollista pelata yksinpelin lisäksi internetin välityksellä myös moninpelinä, jossa on mahdollista joko pelata muiden pelaajien puolella tai heitä vastaan. Pelatessasi saat leijonanpäitä (lion heads), joilla voit ostaa uusia koneita moninpeliä varten tai korjata jo omistamiasi, mutta vaurioituneita koneita.

Yksinpeli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Birds of Steelin yksinpelimuoto koostuu historiallisista ilmataisteluista, keksityistä tehtävistä ja dynaamisista taisteluista.

Historialliset taistelut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Historialliset taistelut on jaettu kahteen osaan sen mukaan, suoritetaanko ne Japanin vai Yhdysvaltain puolella. Taistelut täytyy suorittaa jäjrestyksessä, ja seuraava taistelu avautuu vasta voitettuasi edellisen. Useimmiten historiallisissa taisteluissa on tavoitteena suojata omia pommittajia, ampua vihollisen pommittajia alas tai tuhota vastustajan lentotukialuksia torpedoilla ja pommeilla.

Keksityt tehtävät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä on useita kymmeniä keksittyjä tehtäviä, joita on myös mahdollista pelata netin välityksellä muiden ihmispelaajien puolella. Nämä tehtävät ovat hyvinkin poikkeavia historiallisista taisteluista, sillä niissä tehtävänä voi olla takaa-ajajien eksyttäminen keskellä vuoristoa, siltojen alittaminen keskellä Saksaa tai jokin muu näistä mielikuvituksellisista tehtävistä.

Dynaamiset taistelut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dynaamisen taistelun ideana on valloittaa kaikki vihollisen hallitsemat sektorit kartalla, jonka saa valita ennen taistelun aloittamista. Vihollinen menettää sinulle yhden sektoreistaan aina sinun suorittaessasi yhden tehtävän, mutta vastaavasti saa yhden hallussasi olevan sektorin mikäli häviät.

Moninpeli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Moninpelissä voit pelata Playstation Networkin välityksellä enintään kuudentoista pelaajan kanssa samaan aikaan.

Moninpelin kulku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Moninpelin alussa voit valita olevasi joko liittoutuneiden tai akselivaltojen puolella. Kun kaikki pelaajat ovat valmiina aloittamaan taistelun, voit valita yhden lentokoneistasi. Pelin alussa sinulla on vain yksi lentokone jokaisesta valtiosta (Yhdysvallat, Iso-Britannia, Neuvostoliitto ja Japani). Nämä koneet eivät ole kummoisia, joten voit ostaa parempia lentokoneita ansaitsemillasi leijonanpäillä. Mikäli sinut ammutaan alas tai koneesi rikkoutuu jollakin muulla tavalla, voit korjata sen leijonanpäitä vastaan. Poikkeuksena ovat tason yksi koneet, joiden korjaaminen ei maksa sinulle mitään. Moninpelissä käytettävän kartan keskellä on alue A, jota kumpikin joukkue yrittää saada hallintaansa. Kun alueella on ainoastaan yhden joukkueen lentokoneita, tämä joukkue alkaa voittaa aluetta itselleen. Kun toinen joukkueista on kaapannut haltuunsa koko alueen, sen vastustaja alkaa menettää omia pisteitään hiljalleen. Moninpelin häviää se joukkue, jonka pisteet ensinnä häviävät. On olemassa kuitenkin eri versioita moninpeleistä. Eräs niistä on "battlefront domination", jossa alueen A haltuunottamisen ohella yritetään tuhota vihollisen lentokenttä. Toinen versio on "airfield domination", jossa alue A on lentokenttä, jonne kumpikin joukkue yrittää laskeutua. Tavallisin versio, jossa yritetään ainoastaan ottaa ilma-aluetta A haltuun, on "air domination".

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.