Billy’s Hollywood Screen Kiss

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Billy’s Hollywood Screen Kiss
Ohjaaja Tommy O'Haver
Käsikirjoittaja Tommy O'Haver
Tuottaja David Moseley
Säveltäjä Alan Ari Lazar
Kuvaaja Mark Mervis
Leikkaaja Jeff Betancourt
Pääosat Sean P. Hayes
Brad Rowe
Meredith Scott Lynn
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Ensi-ilta 24. heinäkuuta 1998
Kesto 92 min
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Billy’s Hollywood Screen Kiss on vuonna 1998 tehty homovaikutteinen romanttinen komedia, jonka käsikirjoitti ja ohjasi Tommy O'Haver. Sen pääosissa olivat Sean Hayes, Brad Rowe, Richard Ganoung ja Meredith Scott Lynn. Elokuva oli Hayesin läpimurto.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Billy Collier (Hayes) on pyrkivä losangeleslainen valokuvaaja, jolla on ollut taiteellisia onnistumisia ja paljon romanttisia pettymyksiä. Hän keksii idean Hollywoodin ikonisten elokuvasuutelujen (kuten Burt Lancasterin ja Deborah Kerrin suudelma elokuvassa Täältä ikuisuuteen) uusimista käyttäen drag queeneja naisten rooleissa. Ollessaan kahvilla kämppiksensä Georgianan (Lynn) kanssa hän tapaa palvelija Gabrielin (Rowe). Samana iltana Billyn ystävä Perry (Richard Ganoung) hyväksyy Billyn elokuvasuuteluidean ja Billy juoksee onnellisena Gabrielin luokse. Billy palkkaa miehen malliksi, ja heistä kahdesta tulee hyviä ystäviä (vaikka Gabriel sanookin, että hänellä on tyttöystävä San Franciscossa).

Billy ihastuu Gabrieliin pian, muttei ole varma, onko Gabriel hetero, Gabriel kun lähettää epävarmoja viestejä. Perryn kutsuilla Billy ja Gabriel osallistuvat valokuvaaja Rex Websterin näyttelyyn. Webster yrittää kaapata Gabrielin malliksi itselleen ja tarjoaa Gabrielille matkaa Catalina Islandille Kaliforniaan alusvaatemainoskuvausta vastaan nostattaen Billyn mustasukkaisuutta. Gabrielin kotona vaikuttaa siltä, että hän ja Billy lähentyisivät, mutta heidän hyvät välinsä häiriintyvät, kun Gabrielin tyttöystävä Natalie soittaa.

Billy kuvaa ensimmäiset kuvauksensa Lancaster–Kerr-suudelmasta Gabrielin kanssa. Kuvausten jälkeen Gabriel kertoo Billylle, että hänen ja Natalien suhde on ohi. Billyn asunnossa Billy ja Gabriel alkavat jutella ja juoda ja Gabriel kysyy, voiko hän jäädä yöksi sohvalle. Billy ehdottaa, että Gabriel nukkuisi hänen sängyssään (näennäisesti Gabrielin pituuden vuoksi), johon Gabriel lopulta suostuu. Kun Billy ja Gabriel ovat sängyssä, tekee Billy varovaisia aloitteita, ja Gabriel vaikuttaa ensin pitävän niistä, mutta työntää sitten Billyn pois. Billy pyytää anteeksi ja nousee nukkuakseen yön sohvalla.

Gabriel ottaa vastaan Websterin alusvaatemallin työn ja menee Catalinaan. Billy seuraa häntä Georgianan kanssa. Billy ilmaantuu Rex Websterin alusvaatekuvauksiin Gabrielia etsien mutta ei löydä miestä.

Billy löytää Gabrielin vihdoin Rexin juhlista myöhemmin samana iltana, ja he kaksi juttelevat rannalla. Billy kertoo kuinka hämmentynyt oli tullessaan ulos kaapista. Kuitenkin, ennen kuin Billy saa sanottua asiansa loppuun, yksi Gabrielin malliystävistä saapuu paikalle. Billy ymmärtää, että he kaksi ovat yhdessä, ja Gabriel kertoo suoraan: ”Billy, olen aika varma siitä, mitä haluan.” Gabriel yrittää pehmittää Billyä, mutta Billy torjuu hänet. Billy tuntee itsensä loukatuksi ja miettii myös käyttikö Gabriel häntä hyväkseen saadakseen mallinuransa alkuun. Myöhemmin Perry yrittää lohduttaa Billyä kertomalla, että muutama vuosi aiemmin hän oli ollut silmittömän ihastunut johonkuhun, joka ei tuntenut samoin; mies oli Billy.

Elokuva loppuu Billyn Hollywood Screen Kiss -sarjan julkaisuun, johon kuuluvat myös hänen kuvansa Gabrielista. Perry näyttää Billylle lehden, jossa on alusvaatemainos Gabrielista ja ehdottaa, että Billy soittaisi miehelle. Billy vastustelee sanoen tarvitsevansa aikaa. Myöhemmin Billy tapaa Joshuan ajatellen, että löytää vielä yhteisen sävelen miehen kanssa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Elokuvaa höystetään Billyn fantasioinnilla hänestä ja Gabrielista romanttisten elokuvien kuvauksissa. Billy kantaa polaroid-kameraa joka paikkaan, ja hänen muistonsa esitellään polaroidkuvina. Oikeastaan elokuva alkaa monologilla Billyn selatessa kuvia ja kertoen kuin kasvoi homoksi ”pienessä kylässä Indianassa, jossa oli paljon maissia, nopeita autoja ja heteroja. Paljon, paljon heteroja. Tarkoitan todella ’paljon’.” Se esittelee Billyn tietoisuutta siitä, että hän on elokuvassa rikkomassa neljättä seinää.

Muutamien kohtauksien taustoille on laitettu klassikkolauluja menneiltä ajoilta, laulajina ovat huomionarvoiset ja vähemmän tiedetyt henkilöt.

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuva on uusintaversio käsikirjoittaja-ohjaaja O'Haverin aiemmasta lyhytelokuvasta Catalina.

DVD-julkaisu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Billy’s Hollywood Screen Kiss julkaistiin DVD:nä 22. joulukuuta 1998.

Palkinnot ja ehdokkuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ääniraita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

*alun perin kirjoittanut Alan Ari Lazar

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]